Ha vendégeket várunk, vagy csak rágcsálnánk valamit tízóraira, uzsonnára egy finom kávé vagy tea mellé, akkor remek választás ez a könnyed, omlós keksz. Nagy előnye, hogy sokáig eláll, már ha nem falja fel a család néhány perc alatt…
Kekszet sütni házilag nem nagy ördöngösség, ráadásul nagy előnye a bolti társaival szemben, hogy nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, dobozban tárolva mégis jó sokáig eláll. Mi most vörös áfonyával készítettük, de nyugodtan tehetünk bele apróra vágott csokidarabokat vagy bármilyen más aszalt gyümölcsöt. A narancs vagy citrom ebből a receptből nem elhagyható, hiszen ez adja meg finom, karakteres ízét.
Sütésre fel!
Keksz vörös áfonyával
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport alaposan összekeverjük. Ezután jöhet bele a narancs- vagy citrom leszerelt héja és kifacsart leve, a vaj és a cukor. Ízlés szerint hozzáadjuk a szárított vörös áfonyát.
Ezután a kapott tésztát jól összedolgozzuk, majd közepes méretű kekszeket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük.