Írd be, mit keresel:

Délutáni kávé mellé: vörös áfonyás keksz

Ha vendégeket várunk, vagy csak rágcsálnánk valamit tízóraira, uzsonnára egy finom kávé vagy tea mellé, akkor remek választás ez a könnyed, omlós keksz. Nagy előnye, hogy sokáig eláll, már ha nem falja fel a család néhány perc alatt…

Cookta - 2016.08.21.
Délutáni kávé mellé: vörös áfonyás keksz

Kekszet sütni házilag nem nagy ördöngösség, ráadásul nagy előnye a bolti társaival szemben, hogy nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, dobozban tárolva mégis jó sokáig eláll. Mi most vörös áfonyával készítettük, de nyugodtan tehetünk bele apróra vágott csokidarabokat vagy bármilyen más aszalt gyümölcsöt. A narancs vagy citrom ebből a receptből nem elhagyható, hiszen ez adja meg finom, karakteres ízét.

Sütésre fel!

Keksz vörös áfonyával

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg cukor
  • 1 narancs vagy citrom héja és kifacsart leve
  • aszalt vörös áfonya ízlés szerint
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés: A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport alaposan összekeverjük. Ezután jöhet bele a narancs- vagy citrom leszerelt héja és kifacsart leve, a vaj és a cukor. Ízlés szerint hozzáadjuk a szárított vörös áfonyát.

Ezután a kapott tésztát jól összedolgozzuk, majd közepes méretű kekszeket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nyamm!

Nyamm!
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.