Írd be, mit keresel:

Habkönnyű film és desszert nyári délutánra

A cukros, szirupos történeteket nagyon is lehet szeretni, kicsit romantikázni egy cuki filmen pedig néha ugyancsak kellemes. Így vagyunk a 9 és fél randival is, ami egy kicsit kapcsolódik a főzéshez.

Cookta - 2016.08.21.
Habkönnyű film és desszert nyári délutánra

A film főhőse egy egykötetes író, aki az élet császáraként éli mindennapjait, körülrajongják a nők, lesik kívánságait és kegyeit, és mindez személyiségének nem is tesz jót. Egy nap minden megváltozik: gazdag menyasszonya kidobja, a bulvárlapok kikezdik, könyvkiadója megzsarolja, a szállodából, ahol él, kiteszik a szűrét. Sürgősen pénzre van szüksége. A kiadó vezetője mentőövet dob neki: megkapja a pénzt, ha ír egy új könyvet 10 randi alapján arról, miért magányosak a fiatal nők…

A 9 és fél randi ezekről a különös találkozásokról szól, illetve a fiatal író és hajdani szerelme, bizonyos Habcsók kapcsolatáról. Kellemes és mókás film, remek színészekkel és alakításokkal, különös karakterekkel és helyszínekkel, és van benne főzés is. 😉 A film mellé pedig készítsetek édes habcsókot – recept a film alatt!

Objektum doboz

Kókuszos habcsók

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dkg finomabb kókuszreszelék
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már fehéredik, fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és még 1 percig verjük.

Habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire ízlés szerinti méretű habcsókokat nyomunk belőle, de akár kiskanállal is pakolgathatunk halmokat a habból. Előmelegített 150 fokos sütőben először 5 percig sütjük, majd 100 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és tovább szárítjuk, amíg a habcsókok kívülről megkeményednek.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és a habcsókokat félig megmártjuk benne, vagy akár rá is csorgatjuk. A csoki dermedése után tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.