A cukros, szirupos történeteket nagyon is lehet szeretni, kicsit romantikázni egy cuki filmen pedig néha ugyancsak kellemes. Így vagyunk a 9 és fél randival is, ami egy kicsit kapcsolódik a főzéshez.
A film főhőse egy egykötetes író, aki az élet császáraként éli mindennapjait, körülrajongják a nők, lesik kívánságait és kegyeit, és mindez személyiségének nem is tesz jót. Egy nap minden megváltozik: gazdag menyasszonya kidobja, a bulvárlapok kikezdik, könyvkiadója megzsarolja, a szállodából, ahol él, kiteszik a szűrét. Sürgősen pénzre van szüksége. A kiadó vezetője mentőövet dob neki: megkapja a pénzt, ha ír egy új könyvet 10 randi alapján arról, miért magányosak a fiatal nők…
A 9 és fél randi ezekről a különös találkozásokról szól, illetve a fiatal író és hajdani szerelme, bizonyos Habcsók kapcsolatáról. Kellemes és mókás film, remek színészekkel és alakításokkal, különös karakterekkel és helyszínekkel, és van benne főzés is. 😉 A film mellé pedig készítsetek édes habcsókot – recept a film alatt!
Kókuszos habcsók
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már fehéredik, fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és még 1 percig verjük.
Habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire ízlés szerinti méretű habcsókokat nyomunk belőle, de akár kiskanállal is pakolgathatunk halmokat a habból. Előmelegített 150 fokos sütőben először 5 percig sütjük, majd 100 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és tovább szárítjuk, amíg a habcsókok kívülről megkeményednek.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és a habcsókokat félig megmártjuk benne, vagy akár rá is csorgatjuk. A csoki dermedése után tálaljuk.