A csirkecomb nagyon változatosan elkészíthető remek alapanyag: sovány, de szaftos, jól pácolható, és ha ki van filézve, könnyen átsül. Most egy grillváltozatot mutatunk egy húsimádó salátával.
A fokhagymával pácolt csirkecombbal nem lehet mellényúlni: amilyen egyszerű, annyira finom, és egy jóféle salátával hibátlan ebéd vagy vacsora, grillezve pedig világbajnok. Olvasónk, Éva és párja csapatmunkában készítették a következő fogást: míg a kerti grillen párjával megsüttette a bepácolt húst, ő szalonnás, kolbászos, tojásos salátát készített sok friss zölddel, paradicsommal és kaliforniai paprikával.
„A grillen készült sült húsokat is tálalhatjuk igényesen. A grillezett csirkecombfilékhez egy csodás, laktató, finom és nagyon dekoratív salátát készíthetünk, a húsimádók kedvére.”
Grillezett csirkecombfilé kolbászos-tojásos salátával
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A 4 csirkecombfilét grillezéshez előkészítünk: nagyságától függően 3-4 darabra vágjuk, összekeverünk 1 evőkanál olajat 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és törött borssal, és bekenjük vele a húsokat. Sütésig hűtőben érleljük. A szokásos módon – a párunkkal – megsüttetjük. 🙂
Addig mi a konyhában összedobjuk a salátát. Vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, majd egy serpenyőben pirosra sütjük. A megsült szalonnacsíkokat kiszedjük egy szűrőlapáttal. A visszamaradt szalonnazsírba tesszük a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a karikákra vágott kolbászt, majd kissé megpároljuk. Közben megfőzünk 2 tojást, amit negyedekre vágunk.
4 marék vegyes zöldsalátát elrendezünk egy tálon, ráhalmozzuk a kolbászos ragut, elrendezzük rajta a tojáscikkeket. A tálat szeletelt paradicsommal és kaliforniai paprikával, hegyes erős paprika karikákkal gazdagítjuk.
Közben kedvesünk már elkészült a hús sütésével, így jóízűen és nagy szeretetben összedobjuk, amink van, és együtt megeszegetjük.
A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszünjük!