Írd be, mit keresel:

Csirkecomb és húsimádó saláta

A csirkecomb nagyon változatosan elkészíthető remek alapanyag: sovány, de szaftos, jól pácolható, és ha ki van filézve, könnyen átsül. Most egy grillváltozatot mutatunk egy húsimádó salátával.

Cookta - 2016.08.22.
Csirkecomb és húsimádó saláta

A fokhagymával pácolt csirkecombbal nem lehet mellényúlni: amilyen egyszerű, annyira finom, és egy jóféle salátával hibátlan ebéd vagy vacsora, grillezve pedig világbajnok. Olvasónk, Éva és párja csapatmunkában készítették a következő fogást: míg a kerti grillen párjával megsüttette a bepácolt húst, ő szalonnás, kolbászos, tojásos salátát készített sok friss zölddel, paradicsommal és kaliforniai paprikával.

„A grillen készült sült húsokat is tálalhatjuk igényesen. A grillezett csirkecombfilékhez egy csodás, laktató, finom és nagyon dekoratív salátát készíthetünk, a húsimádók kedvére.”

Forrás:
Bodnár Éva

Grillezett csirkecombfilé kolbászos-tojásos salátával

Hozzávalók 2 személynek:

  • 4 csirkecombfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-7 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg puha házi kolbász
  • 2 tojás
  • 4 marék vegyes zöldsaláta (pl. rukkola, madársaláta vagy jégsaláta)
  • 2 paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A 4 csirkecombfilét grillezéshez előkészítünk: nagyságától függően 3-4 darabra vágjuk, összekeverünk 1 evőkanál olajat 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és törött borssal, és bekenjük vele a húsokat. Sütésig hűtőben érleljük. A szokásos módon – a párunkkal – megsüttetjük. 🙂

Addig mi a konyhában összedobjuk a salátát. Vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, majd egy serpenyőben pirosra sütjük. A megsült szalonnacsíkokat kiszedjük egy szűrőlapáttal. A visszamaradt szalonnazsírba tesszük a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a karikákra vágott kolbászt, majd kissé megpároljuk. Közben megfőzünk 2 tojást, amit negyedekre vágunk. 

4 marék vegyes zöldsalátát elrendezünk egy tálon, ráhalmozzuk a kolbászos ragut, elrendezzük rajta a tojáscikkeket. A tálat szeletelt paradicsommal és kaliforniai paprikával, hegyes erős paprika karikákkal gazdagítjuk.

Közben kedvesünk már elkészült a hús sütésével, így jóízűen és nagy szeretetben összedobjuk, amink van, és együtt megeszegetjük.

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszünjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.