Nagyon szeretjük az egyszemélyes kis praktikus sütit, a muffint, de csak akkor, ha kellően könnyű és puha. Ez a recept verhetetlen, tökéletesek az arányok. Sosem szárad ki, pedig nincs benne zsiradék – mert a hozzáadott joghurt gondoskodik a puhaságáról. Mi most áfonyával gazdagítottuk, de más gyümölccsel is bátran elkészíthető!
A joghurt egészséges és olcsó alapanyag, arányaiban elég sok kerül belőle ebbe a receptbe, és pontosan ez a varázsa, titka ennek a muffinnak. A liszt, tojás és cukor mellett egy kis őrölt mandula adja a textúra és az ízek izgalmát: nagyon finom a végeredmény, se a mandulát, se a keményítőt ne hagyjuk ki belőle, mert ezekkel lesz tökéletesen pihe-puha a sütemény.
Önmagában is tökéletes, reggelire, uzsonnára, piknikre, strandra, de ha otthon fogyasztjuk, készítsünk mellé egy kis vaníliás joghurtszószt: ehhez egy pohár joghurtban elkeverünk 1 evőkanálnyi porcukrot és fél rúd vanília kikapart magjait vagy 1 teáskanál vaníliakivonatot. Ezzel és egy maréknyi friss áfonyával a legegyszerűbb sütiből a legfejedelmibb desszert lesz.
Könnyű áfonyás muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, valamint a keményítővel, mandulával és sütőporral elkevert lisztet, simára keverjük. Beleforgatjuk óvatosan az áfonyát, és papírkapszlival bélelt vagy kikent muffinformába kanalazzuk a masszát.
180 fokra melegített sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni tálalás előtt.