Írd be, mit keresel:

Krumplileves másképp, sajttal és baconnel

A krumpli egész évben megtalálható a piacokon a zöldségesnél, sőt szerintem minden háztartásban otthon is, így bármikor felhasználhatjuk a konyhában rengeteg formában, és nemcsak köretnek, hanem például egy gyors, finom levesnek. 

Cookta - 2016.08.24.
Krumplileves másképp, sajttal és baconnel

Tavasszal megjelenik az újkrumpli, olyankor sokszor készítek petrezselymes krumplit, vagy éppen csak alaposan megmosva, félbevágva, némi fűszerrel megszórva kerül a sütőbe. A krumpli öregedésével egy időben aztán már többféle étel is készül belőle. 

Ennek a krémlevesnek az elkészítése igen egyszerű, mégis más, mint a hagyományos krumplileves.

Forrás:
Kard Éva

Először is nem piros, vagyis nem paprikás, másodszor pedig nagyon selymes, krémes. Az alapleves kimondottan olcsó, elkészíthető húsmentesen is, ekkor egy kis olajat használjunk a szalonnazsír helyett. Nálunk azért a baconös változat a nyerő: tálaláskor pirosra sült baconnel és reszelt sajttal kínálom.

Burgonyakrémleves sajttal és baconnel

Forrás:
Kard Éva

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 25 dkg bacon vagy húsos szalonna
  • 2 db húsleveskocka
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 7 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A bacont szintén kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra.

Egy edényben az olajon kezdjük el a bacont zsírjára sütni. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsírból, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára.

Amikor a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint a pirosra sült baconnel és a reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.