Egy zseniális desszertet hoztam, amit azok is bátran elkészíthetnek, akik nem szeretnek tésztával foglalatoskodni. Nagyon csokis, rumtól illatos, gazdag, a „tésztája” pedig egyszerű kalács.
Bizton mondhatom, hogy elronthatatlan, és olyan finom, hogy tortának is megállja a helyét ez a kalácspuding. A kissé szikkadt kalács is jó hozzá, teljesen új értelmet nyer, ráadásul nem is pazaroljuk el. A sok csoki és a pekándió teszi különlegessé, aszalt szilva és rum is gazdagítja.
A kalácspuding előkészítése pár perc, a sütési ideje 20 perc, így fél órán belül kész ez a csoda. A rumot és a csokit semmiképpen ne sajnáljuk belőle, de készíthető más aszalt gyümölccsel, sima dióval vagy mandulával is. Mutatom a készítést a videóban, alatta pedig megtaláljátok a részletes receptet.
Rumos-csokis kalácspuding
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojást keverőtálba felütöm, hozzáadom a tejet és a rumot, a kakaóport és a fahéjat, és kézi mixerrel összekeverem. A fonott kalácsot és a csokoládét felkockázom, tálba teszem mindkettőt a pekándióval és az aszalt szilvával, ráöntöm a kakaós-tojásos keveréket, és kézzel alaposan összeforgatom.
Kivajazott kapcsos tortaformába öntöm, finoman lelapogatom, elsimítom, és 160 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm.
Ha kicsit hűlt, leveszem a karimát, szeletelve tálalom. Rumos vaníliasodóval tálalva a legfinomabb!