Írd be, mit keresel:

Fasírt egészségesebben – csirkével, zöldségesen

A csirke az egyik legkedveltebb húsféle, leginkább a gyerekek és a hölgyek körében, férfiember, ha húsevő, cuccosabb húst kedvel inkább, bár jól fűszerezve, szaftosan elkészítve – például fasírtnak – vetekszik bármilyen  hússal.

Cookta - 2016.08.26.
Fasírt egészségesebben – csirkével, zöldségesen

A csirkecomb a legszaftosabb része a szárnyasnak, a csontoknak köszönhetően ízletesebb is, és rengeteg módon elkészíthető, akár ropogósra sütve finom fűszerekkel, akár töltve, de paprikás csirkéhez is ideális éppen szaftossága miatt. A combokat ki is filézhetjük, és ledarálva tökéletes alapanyagot kapunk belőle húspogácsához, fasírthoz.

A mi változatunkba került egy kis reszelt sárgarépa is, ami egyrészt lazítja a húst, másrészt még ízeletesebbé és szaftosabbá teszi, ráadásul egészségesebb is. És ha már egészségesebb: készíthetjük zsemle vagy zsemlemorzsa helyett zabpehellyel, ami a tojással tökéletesen összetartja a húsgombócokat, kicsit dúsítja, és így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Forrás:
iStock

Az ízesítéshez mindenki saját kedvenceit használja: a húsmassza valójában semleges, így bármilyen irányba elvihetjük a kis fasírtok ízvilágát. Lehet mediterrán, ha rozmaringot, kakukkfüvet vagy provence-i fűszerkeveréket adunk hozzá, de curryvel, őrölt vagy friss, felaprított korianderrel ázsiai hangulatot adhatunk neki, készíthetjük magyarosan, pirospaprikásan. Mi egy kis fokhagymával, pirospaprikával és az egyik kedvenc fűszerünkkel, római köménnyel ízesítettük, valamint egy kis petrezselyemmel. Isteni finom, akár salátával, de főzelék vegyes párolt zöldség mellé is igen jól passzol.

Csibefasírt zöldségesen

Hozzávalók:

  • 50 dkg csibecombfilé bőr nélkül
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 3-4 evőkanál zabpehely (vagy zsemlemorzsa)
  • só, őrölt bors
  • pici pirospaprika
  • pici őrölt római kömény
  • fél csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A húst felkockázzuk, majd ledaráljuk. A sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a felütött tojásokat, sóval, borssal, pici paprikával, római köménnyel és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, akkor zsemlemorzsát vagy finomabb szemű zabpelyhet keverünk bele.

Kis gombócokat formázunk a masszából vizes kézzel, kicsit lelapogatjuk, és ujjnyi forró olajban időnként megforgatva pirosra sütjük.

Forrás:
iStock

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.