Itt az ideje elfelejteni a pizzarendelést: ha a tökéletes partiételt keressük, vagy csak egy gyors, ám laktató vacsorára vágyunk, megvan a tuti recept!
Talán nincs olyan ember a földön, aki ne rajongana a pizzáért, az elkészítéséért azonban már jóval kevesebben lelkesednek. Éppen ezért legtöbbször, ha pizzára fáj a fogunk, egyből a rendelés jut eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen kinek van kedve tésztát nyújtani akkor, ha van, aki ezt megcsinálja helyettünk, ráadásul még házhoz is hozza?
Ennek a receptnek a gyorsasága pont abban rejlik, hogy a tésztát nem mi gyúrjuk, hanem tortillalapokat használunk helyette, így nekünk csak a számunkra szimpatikus feltéteket kell rádobálni, mehet a sütőbe, és már kész is! Az egész művelet tényleg nem több, mint negyed óra, és még attól sem kell félnünk, hogy hidegen érkezik a pizza, vagy elfelejtették felvenni a rendelésünket… Tökéletes sörkorcsolyának, vacsorának, de mint minden pizza, ez is nyugodtan fogyasztható „másnaposan”, reggelire is! Mi most egy durván sajtos verziót mutatunk, de a feltétek határa a csillagos ég, nyugodtan mehet rá a paradicsomkarikától kezdve a pepperoniig bármi…
Gyors pizza házilag
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy nagy méretű sütőlapra olajat spriccelünk. A tortillalapokat ráhelyezzük, anélkül, hogy összeérnének. Minden szelet tortillát megkenünk egy evőkanál paradicsomszósszal, rátesszük az ízlés szerinti húst, a vöröshagymát és három-három mozzarellagolyót, megszórjuk őket reszelt sajttal, a tetejére pedig mehetnek az olívabogyó-szeletek.
Ha ezzel megvagyunk, mehetnek a pizzák a sütőbe – kb. 5-10 perc alatt megsülnek, de a lényeg, hogy a sajt jól ráolvadjon a tetejükre. Miután kivettük, várjunk vele pár percet, majd fogyaszthatjuk is! Tálalás előtt megszórhatjuk friss bazsalikommal, rukkolával vagy salátával.