Írd be, mit keresel:

Csirkemell és gomba tökéletes harmóniában

Csirke és gomba, két kedvenc egy gyors fogásban, de ünnepi alkalomra is megállja a helyét, főleg tejszínnel selymesítve. Ami viszont igazán finommá teszik, az a kakukkfű és a kevés fehérbor.

Cookta - 2016.08.29.
Csirkemell és gomba tökéletes harmóniában

A fehérbor nagyon jól illik a gombához és a csirkemellhez is, alkoholtartalma természetesen elfő, mire elkészül az étel, csak kellemes illata gazdagítja ezt a ragut, a kakukkfű pedig kissé mediterrán hangulatot ad neki. A tejszínben puhuló csirkemell omlós lesz, míg a szaft sűrű, még liszt vagy keményítő hozzáadása nélkül is.

Bármilyen alkalomra készítsük is, mindenképpen olyan körettel tálaljuk, ami könnyen felveszi a szaftot, hogy egy csepp se menjen belőle kárba. Tökéletes hozzá a párolt rizs vagy a bulgur, de galuska vagy főtt tészta is jó kísérője lehet. Ha ünnepibb alkalomra vagy vacsorára készítjük, egy pohárka fehérbort ajánlunk mellé…

Forrás:
iStock

Tejszínes-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítés: A gombát megmossuk, a szárak végét levágjuk, majd a méretüktől függően szeleteljük vagy negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A csirkemelleket 4-5 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a csirkemelldarabok minden oldalát pirulásig sütjük, majd egy tálra kiemeljük. A visszamaradt olajhoz adjuk a hagymát és a fokhagymát, kicsit dinszteljük, majd a gombát is hozzáadjuk, kevergetve megvárjuk, míg egy kicsit összeesik. Ekkor hozzáöntjük a fehérbort, majd 1-2 perc forralás után a tejszínt is, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd visszatesszük bele a csirkemellet, összeforgatjuk, és alacsony hőfokon lefedve 10 percig pároljuk.

Megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük, majd tálalhatjuk is ízlés szerinti körettel.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.