A csirkemáj a legjobb barátunk lehet, ha egy gyors fogásról van szó. Változatosan elkészíthető, percek alatt megsül, kiadós és egészséges. Most egy kis gombával, mustárral és fehérborral bolondítottuk meg.
A szaftos máj az igazi, aminek egyetlen titka, hogy nem szabad túlsütni. Viszonylag magas hőmérsékleten, de nem sokáig kell sütni, és csak a legvégén fűszerezni, így biztosan nem lesz se kemény, se rágós.
A hozzáadott bor és mustár kellemesen pikánssá teszi, amihez tökéletesen illik a rozmaring aromája, amiből túl sokat nem szabad beletenni, mert nagyon intenzív erős ízű zöldfűszer.
Mivel a csirkemáj és a gomba is a kiadós, pénztárcabarát alapanyagok közé tartoznak, és mindkettő gyorsan elkészül – a többi hozzávaló pedig mindig van otthon –, így gyors vacsorának vagy váratlan vendégek fogadására is tökéletes. Ha nem fogyna el mind, egy kis lágy vajjal összeturmixolva másnap májpástétom formájában kerülhet pirítósra szendvicskrémként.
Gombás-mustáros csirkemáj
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemájat megtisztítjuk, félbevágjuk. A gombát megmossuk, négybe vágjuk. A hagymát szálasra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, kicsit együtt pirítjuk, majd a májat is hozzáadjuk, minden oldalán kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a borral, belekeverjük a mustárt, és fedő alatt 5-6 perc alatt összepároljuk. Csak most fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal.
Tálalhatjuk párolt árpagyönggyel, rizzsel, de akár galuskával, tésztával is.