Írd be, mit keresel:

Tökpizza, a villámvacsora

A pizza az egyik legkedveltebb étel, a sült zöldség pedig a legegyszerűbb. A zsenge tök hófehér húsa adta az ötletet, hogy tészta helyett pizza alapja legyen.

Cookta - 2016.09.01.
Tökpizza, a villámvacsora

Egyszerű és gyors fogás, szinte bármi kerülhet rá, mint az igazi pizzánál – de sokkal gyorsabb és kalóriaszegényebb, mondhatnánk azt is, hogy szénhidrátszegény és gluténmentes. Ha ezek a szempontok nem számítanak, akkor a finomsága és jól variálhatósága legyen a meggyőző érv mellette, és talán még a zöldségellenes gyerekek sem állnak ellen neki.

Forrás:
Cookta.hu

A zsenge tököt hámozás nélkül ujjnyi karikákra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan lerakjuk, akár körkörösen, akár négyzetesen. Finoman sózzuk, majd vékonyra szeletelt paradicsommal kirakjuk a tetejét, meghintjük bazsalikommal és oregánóval. Ezután körbenézünk a hűtőben, és amit megkívánunk, mehet is a tetejére: lehez ez szeletelt sonka, szalámi, kevés tonhal vagy főtt tojás, kukorica, vékony karikára vágott kolbász, hagyma, újhagyma, konzerv gomba… Tökéletes minden maradék!

A tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, de morzsolhatunk rá kéksajtot, tépkedhetünk rá mozzarellát, akár minden kis darabka maradék sajtot eltüntethetünk ebben a fogásban.

A hamis pizzánkat 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 15–20 perc alatt megsütjük, majd szeletelve tálaljuk.

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.