Írd be, mit keresel:

Finom ebéddel támogathatjuk az olaszországi földrengés áldozatait

Az elmúlt héten szörnyű tragédia történt Olaszországban: súlyos földrengés rázta meg Amatrice városát és a környező Lazio régiót. Közel 300 ember veszítette életét, sok ezren maradtak hajlék nélkül. A világ szakácsai összefogtak, hogy segítsenek a bajba jutottakon, magyarok is csatlakoztak hozzájuk.

Cookta - 2016.09.02.
Finom ebéddel támogathatjuk az olaszországi földrengés áldozatait

A segítség ötletes és fantasztikus. Amatrice városának egyik jellegzetes és kedvelt fogása a világszerte ismert pasta all' Amatriciana, amit most rengeteg étterem felvett a kínálatába, és ha valaki ezt rendeli, az árát – vagy annak egy részét – segélyadományként eljuttatják az olasz régióba.

Forrás:
iStock

Egyszerű, de igazi, többszáz éves olasz fogás, amit valaha a pásztorok készítettek maguknak füstölt tokaszalonnával, bazsalikommal és parmezánnal, jó tartalmas, emberes étel volt, ami csak később vált paradicsomossá és jóval könnyebbé, ez a változat ismert ma Amatriciana néven. 

A szentendrei Aranysárkány Étterem is csatlakozott a kezdeményezéshez, ráadásul egy pohár magyar fehérbort is kínálnak a finom olasz tészta mellé – az összefogás jegyében: „Szeptember végéig étlapon tartjuk a legsúlyosabban sérült olasz kisváros, Amatrice kedvelt tésztaételét, a Pasta all' Amatricianát. Ha ezt a ragyogó paradicsommártással, ropogósra sütött tokaszalonnával, friss bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal készített fogást választja, akkor nemcsak megidézi a csodálatos olasz vidék hangulatát és a virtuóz helyi konyhák házias ízét, hanem segít is az áldozatok, a sérültek, a földönfutóvá vált emberek családjain. Kérje felszolgálóinktól ebédre vagy vacsorára a Pasta all' Amatriciana tésztaételt, és mi minden adag után két eurót átutalunk a Magyar Vöröskeresztnek, amely eljuttatja a pénzt rászoruló olasz barátainknak."

Forrás:
iStock

Irány Szentendre egy finom olasz ebédért vagy vacsoráért, mindenki jól jár!
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.