Írd be, mit keresel:

Snickers-harmonikakalács – lenyűgöző süti pofonegyszerűen

Csokoládé, karamell, földimogyoró és tészta – ez a Snickers-szelet lényege. Sikere és népszerűsége nem véletlen: nagyon jó harmóniát alkotnak, amit egy süteményben is újragondolhatunk.

Cookta - 2016.09.02.
Snickers-harmonikakalács – lenyűgöző süti pofonegyszerűen

Kelt tésztát készíthetünk otthon is, de ha valaki biztosra akar menni és egy gyors, de isteni desszertre vágyik, vásárolhatja készen is, előnyújtva és feltekerve, ebben az esetben tényleg pikk-pakk összeállítható ez a nagyon csokis finomság.

Elkészítése az alábbi videóból jól követhető, alatta pedig megtalálható a recept a pontos mennyiségekkel – ami ízlés szerint természetesen mással töltve is elkészíthető, például nutellával és mogyoróval, de akár mákosan, diósan, lekvárosan is…

Objektum doboz

Snickers-harmonikakalács

Hozzávaló:

  • 1 csomag kész kelt tészta (pizzatészta pl.)
  • 15 dkg csokikrém
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 3-4 evőkanál karamellszirup
  • 10 dkg sózatlan földimogyoró

Elkészítés: A mogyorót apróra vágjuk, a csokoládékrémet az olvasztott vajjal kikeverjük.

A kelt tésztát kiterítjük, megkenjük a csokikrémmel, megszórjuk a mogyoróval, meglocsoljuk a karamellsziruppal, és pizzavágóval vagy egy éles késsel négyzetekre vágjuk. Állítva egy más után egy pástétomformába sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30–40 perc alatt megsütjük.

Forrás:
iStock

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.