Amikor megjelenik a szőlő a piacon, már tudjuk: közeledik az ősz. Csodagyümölcs, de talán kevésbé szeretjük, mint a dinnyét, az epret vagy a barackot, a nyár gyümölcseit. Itt az ideje, hogy közelebb engedjük magunkat a fürtös csodához, több lakozik az aprócska szemekben, mint gondolnánk!
Vannak, akik tiltólistára küldik ezt az értékes gyümölcsöt, mert viszonylag magas a cukor- és szénhidráttartalma, mások kúraszerűen egy hétig csak szőlőt esznek, mert annyira jótékony a hatása a szervezetre. Számos pozitív tulajdonsággal bír ez a bogyós finomság, csemegézzünk most ezekből!
Igaz, hogy C-vitaminban nem bővelkedik a szőlő, de ezt elnézhetjük neki, hisz az összes B-vitamin megtalálható benne, plusz igazi káliumforrás. Mindemellett pedig temérdek ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) is tartalmaz, melyek elengedhetetlenek az egészség megőrzéséhez.
A vitaminoknak hála erősödhet az immunrendszerünk, ásványi anyagai pedig az idegrendszer működésénél fontosak, azon felül erősítik a fogakat és a csontjainkat.
A szőlő jótékony hatásairól és bőrszépítő tulajdonságairól itt olvashattok bővebben >>