Írd be, mit keresel:

A tökéletes házi ketchup egyszerűbb, mint gondolnánk!

Csupa egészséges és friss, szezonális alapanyag kerül bele, zéró tartósító és adalékanyag. Az ember szíve összefacsarodik, amikor a kamasz gyerek mindent a mű ketchuppal ízesít, de ebbe a finomságba mi is szívesen mártogatjuk a csirkefalatokat, a sütőben sült krumplit és szinte bármit, amihez illik a tökéletes, pikáns paradicsomszósz.

Cookta - 2016.09.07.
A tökéletes házi ketchup egyszerűbb, mint gondolnánk!

Néhány órát rá kell szánnunk, de ha az első teszt-verzió sikerült, rádöbbenünk, hogy mennyivel finomabb a házi ketchup, mint bármilyen bolti. A fűszerek adják a lényegét és a szabdföldi zamatos paradicsom.

Forrás:
iStock

Ha barátnőkkel, csapatban készítjük, nemcsak finom ketchup az eredmény, de maga a művelet is jó mulatság – szbad sokszorozni az alapanyagok mennyiségét, mert mennyei a végeredmény, és még gasztroajándéknak is tökéletes!

Tökéletes házi hamburgerhez, sült krumplihoz, de annyira finom, hogy bármilyen hasábra vágott zöldséget mártogathatunk bele. Kis majonézzel és tejföllel vagy joghurttal kikeverve szuper öntet bármilyen salátához.

Forrás:
iStock

Házi ketchup

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 kápiapaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 kávéskanál fahéj
  • só, bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés: A megtisztított és finomra vágott hagymát egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a megmosott és cikkekre vágott paradicsomot és paprikát. Alaposan átforgatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a mustárt, a szegfűszeget, a fahéjat, ízlés szerint sót és borsot. Alaposan átkeverjük, majd lefedve, alacsony tűzön 30 percet főzzük.

Megkóstoljuk, ízesítjük még, majd botmixerrel pürésítjük, és sűrű szitán átpasszírozzuk. Visszaöntjük a lábasba, és újra felforraljuk, majd ha kellő sűrűségű, kimosott, csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, pár percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztba tesszük. 

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.