Írd be, mit keresel:

Kevert süti ünnepi kiadásban: áfonyás szelet mascarponével és csokival

Nagyon szeretem a vajas kevert tésztával készült süteményeket, mert jó szaftosak, és még 1-2 nap múlva sem száradnak ki. Ebbe a változatba most áfonya került, az egyik kedvencem. Igazán egyszerű elkészíteni, és nagy sikert arat mindig!

Cookta - 2016.09.09.
Kevert süti ünnepi kiadásban: áfonyás szelet mascarponével és csokival

Most is ezzel a tésztával készült ez a finom sütemény, melynek egy részébe kakaó is került. A kétféle tészta közé pedig egy doboz áfonyát szórtam, majd miután kisült és teljesen kihűlt a sütemény, átfordítottam egy tálcára. Mivel azt szerettem volna, hogy a sütemény még kapósabb és finomabb legyen, így a tetejéről a vaníliás mascarponekrém és az olvasztott csokoládé sem maradhatott le.

A tésztája nagyon finom szaftos, melyet ízlés szerint más gyümölccsel is megszórhatunk sütés előtt!

Forrás:
Kard Éva

Fordított áfonyás szelet mascarponekrémmel és csokival

Hozzávalók egy 25 x 34 cm-es tepsihez:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 db tojás (nagy)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 20 dkg áfonya

Elkészítés: A kristálycukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra, kb. 6-8 percig kell keverni, amíg igazán könnyű, habos lesz.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverőkanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze. Adjuk hozzá a felolvasztott és visszahűtött vajat, majd szintén óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Ezután öntsük át egy másik tálba a massza kb. 1/3 részét, majd szitáljuk hozzá a kakaóport, és szintén keverjük, forgassuk össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és egyenletesen simítsuk bele a fehér tésztát, majd szórjuk meg az áfonyával, végül pedig csorgassuk rá a kakaós tésztát.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt készre. Én légkeverésnél 160 fokon 35 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, tegyük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen. Amikor a sütemény egészen kihűlt, fordítsuk át egy tálcára úgy, hogy a kakaós-áfonyás rész kerüljön felülre.

Forrás:
Kard Éva

Vaníliás mascarponekrém 

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
3-4 dkg olvasztott csokoládé a tetejére csorgatva

Elkészítés: A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt süteményre.

Ezután ízlés szerint csorgassuk rá az olvasztott, de már visszahűlt csokoládét, majd helyezzük be a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen, és könnyebben tudjuk majd felszeletelni.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. 

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.