Nem kimondottan gasztrofilm, amit most ajánlunk, sőt. Inkább lelkizős, romantikus komédia, de mivel étteremben kezdődik, és szinte ott is ér véget a film, így beválogattuk a gasztrofilmes linstánkra a Pótterápiát, amit a cikkünk segítségével meg is nézhettek teljes terjedelmében – és egy receptet is mutatunk!
A Manhattanben élő Lindsay a várva várt lánykérésének estjén faképnél hagyja jómódú és tökéletesnek tartott barátját, fél elkötelezni magát. Emiatt terápiás kezelésre is jár, aminek most értelme is lenne, de a terapeuta egész augusztusban nyári szabadságon lesz, ahogy az összes agyturkász a városban. A hír sokkolja a lányt, aki úgy dönt, önsegítő csoportot szervez a magukra hagyott pácienseknek az internet segítségével.
A csoportfoglalkozás nem indul túl jól, mivel rablók lepik meg őket, akik – miután megszerezték összes értéküket – megkötözve hagyják magára a csoportot. Ez nem szegi kedvüket: a 10 ember 1 hónapon át megpróbálja kézbevenni a sorsát, egymásra figyelni, egymást segíteni. Lesznek kudarcok és szerelmek, de szeptemberre minden rendbe jön!
A filmet a YouTube-on tudjátok megnézni teljes terjedelmében >>
A történet egy kellemes és fordulópontot hozó jelenetében Lindsay és a hozzá egyre közelebb kerülő A. J. önfeledten bowlingoznak, amikor elhangzik a fiatalember szájából: addig nem is bowlingoztál igazán, amíg nem ettél bowlingmenüt. Na de milyen is ez a menü?
Ezzel a recepttel kapcsolódunk a filmhez, ami tökéletes kísérője lehet ennek a nyárias, könnyed mozinak!
Tökéletes sült krumpli sajtkrémes mártogatóval
A sült krumpli elkészítése nagyon egyszerű, de nagyon sokféle iskola létezik: van, aki előfőzi a krumplit, majd kétszer süti olajban, közben lefagyasztva, hogy így legyen belül krémes, kívül ropogós. Más leitatja a vágott krumpli felületéről a nedvességet, majd sütőben elősüti, végül forró olajba dobja néhány percre. Mi simán olajban sütöttük a leszárított hasábburgonyát, kisebb adagokban, szép pirosra – isteni lett! A leszárítást ne hagyjuk ki, és tényleg csak kisebb adagokban süssük, hogy ne hűtse vissza a forró olajat a krumpli!
Hozzávalók:
Elkészítés: A burgonyákat meghámozzuk, hasábokra vágjuk, papírtörlővel megszárítjuk.
Az olajat mély serpenyőben felmelegítjük, kis adagokban megsütjük a burgonyát.
Ha szép piros, szűrőlapáttal kiemeljük, konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
A sajtszószhoz a cheddar sajtot lereszeljük, összekeverjük a kukoricakeményítővel, majd a tejet is hozzáöntjük, habverővel elkeverjük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, folyamatosan keverve, míg a megfelelő állagot nem kapjuk.
A sült krumplit a sajtszósszal tálaljuk, és akár bowlingozni is elmehetünk utána. 🙂