Írd be, mit keresel:

Csokis-vaníliás chiapuding házi mandulatejjel

Nagyon szeretjük a chiapudingokat, a fiam kedvence a csokis-málnás, de bármilyen ízűt is készítek, IMÁDJUK. Nagyon egyszerű, még úgy is, ha a mandulatejet is mi magunk készítjük.

Cookta - 2016.09.11.
Csokis-vaníliás chiapuding házi mandulatejjel

Cukormentes és vegán finomság; egyre inkább törekszem az egészséges, tiszta ételek és italok fogyasztására. A mandulatej is leggyakrabban házi. Gyerekjáték – meg is nézhetitek, milyen egyszerű, ahogy a kisfiammal készítem:

Objektum doboz

Mivel én úgy készítem a mandulatejet, hogy teszek bele datolyát és vaníliát, így a pudingba már nem teszek, de ha valaki bolti mandulatejjel készíti, tegyen bele nyugodtan mézet, datolyát, juharszirupot…

Csokis-vaníliás chiapuding (cukormentes, vegán)

Forrás:
Színek és virágok blog

Hozzávalók:
A vaníliás pudingréteghez:

  • 1 bögre mandulatej
  • 3 evőkanál chiamag

A csokoládés pudingréteghez:

  • 1 bögre mandulatej
  • 3 evőkanál chiamag
  • 2 evőkanál kakaópor

Valamint:

  • banán
  • málna, fekete ribizli a díszítéshez

Elkészítése: Egy kis tálban keverjük össze a vaníliás chiapuding hozzávalóit, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 2-3 órát. Egy másik tálban a csokoládés chiapuding hozzávalóit is kavarjuk össze, és ezt is hagyjuk állni a hűtőben legalább 2-3 órát. Aki szeretné édesebbre, az tehet hozzá datolyát vagy mézet. 

A banános réteg elkészítése egyszerű: egy kistányéron villával szétnyomkodjuk a banánt. 

Két nagy pohárba rétegezzük a pudingot ízlés szerint, gyümölccsel díszítjük.

Forrás:
Színek és virágok blog

További fotókat és egészséges recepteket találtok a blogomban >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.