Írd be, mit keresel:

Csodás csirke baconbe tekerve

A bacon, ez a füstölt húsos szalonna elképesztően jó alapanyag a konyhában. Igaz, hogy nem kifejezetten diétás, de mértékkel nyugodt szívvel fogyaszthatjuk, úgyis hajszálvékony szeletekre vágva használjuk, leginkább ízesítésre és zsiradék helyett, mint a következő göngyölt csirkemelles receptben.

Cookta - 2016.09.14.
Csodás csirke baconbe tekerve

Baconbe rengeteg dolgot betekerhetünk: isteni előétel például a baconbe csomagolt körte vagy aszalt szilva, amit kicsit meggrillezünk, szezonban belegöngyölhetünk spárgát. Klasszikus a baconbe tekert csirkemáj, de a száraz csirkemell egyenesen kiabál egy kis bacon után: sokkal omlósabbra, szaftosabbra sül a szalonnás köpenyben, főleg, ha meg is töltjük valamivel. 

Egész csirkemellfilét is tölthetünk – például fokhagymás-bazsalikomos fetával –, de nagyon mutatós és finom, ha kisebb csirkemellszeleteket töltünk meg színes zöldségekkel, és ezt sütjük meg baconbundában. Ráadásul a kisebb tekercsek gyorsabban is megsülnek, így biztosan nem fok kiszáradni a hús. A zöldséges tölteléket ízlésünk és a hűtőnk kínálata szerint variálhatjuk, bármilyen zöldséggel finom, de legjobb, ha sokféle, színes a töltelék, mert így nemcsak finom és ízekben gazdag, de mutatós is lesz a végeredmény. 

Forrás:
iStock

Színes zöldségekkel töltött csirkemell baconben sütve

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 12 szelet bacon
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt fehér bors
  • morzsolt oregánó
  • só, bors

Elkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra – julienne-re – vágjuk, a kaliforniai paprikát is felcsíkozzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, az előkészített zöldségeket és a fagyasztott keveréket rádobjuk, kissé sózzuk, fehér borssal és oregánóval fűszerezzük, és néhány perc alatt kevergetve megpároljuk.

A csirkemellfiléket nagyon vékony féltenyérnyi szeletekre vágjuk, friss borsot őrölünk rájuk. Sózni nem kell, mert a töltelék és a bacon is sós. Minden szeletkére egy-egy kanálnyi zöldséget teszünk, majd baconszeletbe tekerjük. Ha szükséges, fogvájóval megtűzzük.

Forrás:
iStock

Tepsibe tesszük a kis rolókat, 1 dl fehérborral meglocsoljuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 15 percig sütjük, majd megforgatjuk a tekercseket, és további 10 perc alatt készre sütjük. Saláta, krumplipüré, de akár párolt rizs is jól illik hozzá.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.