Írd be, mit keresel:

Jane Austen receptjeit is érdemes megismerni!

Jane Austen műveiért, illetve a regényeiből készült filmekért a mai napig odáig vagyunk. Hogy miért? Mert minden bennük van, ami egy nőt levesz a lábáról: szerelem, romantika, baráti és családi kapcsolatok, kritikai realizmus, irónia és megannyi finom étel.

Cookta - 2016.09.19.
Jane Austen receptjeit is érdemes megismerni!
Jane Austen élete

Megrendelem!
Forrás:
Alexandra

Jane bensőséges és szeretetteljes családi, illetve baráti kapcsolataiból rengeteg ihletet merített regényeihez: nemcsak a karakterek megformálásához, de még az olyan apró – látszólag lényegtelen – dolgokhoz is, mint az ételek. De csak látszólag lényegtelen! Mivel az, hogy mi került a tányérra egy-egy regényében, a való életében és a mi életünkben is nagyon fontos.

Az ételek számtalan dolgot elárulnak az emberi kapcsolatokról és érzésekről. Gondoljunk csak bele, hogy mit teszünk a pasink elé a vacsoraasztalra, mivel várnak a szülők a hétvégéken, vagy mivel lepjük meg a vendégeinket – mit közvetítünk feléjük, illetve ők felénk! A főzés sokszor a szeretet kifejezésének egyik eszköze is lehet. Az érzelmek mellett még számtalan mást is kommunikálni lehet egy étellel, például elárulhatja az anyagi helyzetünket, a helyi értékeket, a szezonalitást, gondoskodást, és még sok más dolgot, amire nem is gondolnánk.

Éppen ezért is kap Austen regényeiben szerepet egy-egy étel. Habár érdemes megfigyelni, hogy az ételek neveit inkább felületesen, mintsem részletekbe, illetve receptekbe menően írja le. De aggodalomra semmi ok! A fennmaradt levelezéseinek hála ma már simán hozzáférhetünk családi receptjeihez, és készíhetünk hasonló vagy épp ugyanolyan ételeket, mint az Austen család – csak épp a mai technikákra és alapanyagokra szabva.

Mojzes Nóra, társoldalunk, a Vous.hu szerzője el is készített egy mesés zöld főzeléket, ami Jane Austen levelezésében maradt fent. A receptet és a cikk folytatását itt találjátok >>

Jane Austen családi receptek

Forrás:
Kerepeczki Anna

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.