Írd be, mit keresel:

Nagyon krémes chiapuding, őszibarackkal bolondítva

Ebéd utáni desszertnek valami egyszerű pohárkrémet szerettem volna készíteni a napokban, amikor is megláttam a polcon a chiamagot. Gondoltam, kapóra jön, mert nincs vele sok teendő, mégis egy finomságot tudok majd feltálalni. Az őszibarack is megtalálható még a piacokon, jó ötletnek tűnt összeházasítani a kettőt. 

Cookta - 2016.09.20.
Nagyon krémes chiapuding, őszibarackkal bolondítva

Reggelire is nagyon finom, egyszerű, este bekeverhető, és mennyei egészséges desszerttel indul a nap. De ha desszertnek készítjük, érdemes hozzá egy kis karamellizált barackot készíteni. Ez is egyszerű, és nagyon feldobja a főzés nélküli krémes pudingot.

Készítettem egy őszibarackturmixot, amihez került még némi citromos joghurt, tej, majd mézzel és vaníliaaromával ízesítve kevertem össze, és irány a hűtő. Tálaláskor karamellizált őszibarackot kanalaztam rá, mellyel nemcsak mutatós, de finomabb is volt a chiapuding. Ízlés szerint persze másfajta gyümölccsel is készíthetjük, pl. körtével, szederrel, eperrel…

Forrás:
Kard Éva

Őszibarackos chiapuding

Forrás:
Kard Éva

Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:

  • 2 db őszibarack
  • 6 dkg chiamag
  • 1 dl tej
  • 25 dkg citromos joghurt
  • 3-4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés: Az őszibarack héját húzzuk le, majd a húsát daraboljuk fel és turmixoljuk össze.

A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára. Adjuk hozzá a chiamagot és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze. Osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Karamellizált őszibarack 

Hozzávalók:

  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 evőkanál méz
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés: Az őszibarack héját húzzuk le, húsát vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve pár perc alatt karamellizáljuk meg.

A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.