Ebéd utáni desszertnek valami egyszerű pohárkrémet szerettem volna készíteni a napokban, amikor is megláttam a polcon a chiamagot. Gondoltam, kapóra jön, mert nincs vele sok teendő, mégis egy finomságot tudok majd feltálalni. Az őszibarack is megtalálható még a piacokon, jó ötletnek tűnt összeházasítani a kettőt.
Reggelire is nagyon finom, egyszerű, este bekeverhető, és mennyei egészséges desszerttel indul a nap. De ha desszertnek készítjük, érdemes hozzá egy kis karamellizált barackot készíteni. Ez is egyszerű, és nagyon feldobja a főzés nélküli krémes pudingot.
Készítettem egy őszibarackturmixot, amihez került még némi citromos joghurt, tej, majd mézzel és vaníliaaromával ízesítve kevertem össze, és irány a hűtő. Tálaláskor karamellizált őszibarackot kanalaztam rá, mellyel nemcsak mutatós, de finomabb is volt a chiapuding. Ízlés szerint persze másfajta gyümölccsel is készíthetjük, pl. körtével, szederrel, eperrel…
Őszibarackos chiapuding
Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:
Elkészítés: Az őszibarack héját húzzuk le, majd a húsát daraboljuk fel és turmixoljuk össze.
A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára. Adjuk hozzá a chiamagot és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze. Osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Karamellizált őszibarack
Hozzávalók:
Elkészítés: Az őszibarack héját húzzuk le, húsát vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve pár perc alatt karamellizáljuk meg.
A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.