Írd be, mit keresel:

Egy igazi „gyúrós” fogás pulykával és brokkolival

Akinek fontos az egészség, a mozgást sem hanyagolja el, ami mellett odafigyel a megfelelő összetételű étkezésre is. Ez nem jelent lemondást, inkább érdemes átgondolni, mikor mit és mivel érdemes fogyasztani. Egy edzés utáni gyors és isteni pulykás ételt hoztam!

Cookta - 2016.09.20.
Egy igazi „gyúrós” fogás pulykával és brokkolival

Egy igazi „gyúrós” fogást készítettem nemrég, amit jóízűen fogyasztottam el az edzés után. A csirke- vagy pulykamell kiváló fehérjeforrások, 100 gramm nagyjából 200 kalóriát tesz ki, és majdnem 30 gramm fehérje van bennük, viszonylag minimális zsírral. A fehérje biztosítja az izomépítéshez szükséges aminosavakat, amelyek a sérült szöveteket visszaépítik és tovább erősítik. 

A köret lehet rizs vagy zöldség, elsősorban zöld zöldség, amit a rost, a vitamin és az ásványi anyagok forrásaként fogyasztunk.  

3 összetevőjű egytálétel, ami nagyon rövid idő alatt összehozható, és ehető edzés után, akár vacsorára is!

Forrás:
Domokos Enikő

Szezámmagos pulykafalatok brokkolival és répával

Hozzávalók: 

  • 40 dkg pulykamell
  • 4-5 db sárgarépa 
  • 1 kisebb fej brokkoli 
  • só, bors
  • BBQ-fűszerkeverék
  • kókuszzsír a sütéshez 
  • szezámmag a tetejére

Elkészítés: A pulykamellet apró darabokra felvágjuk, befűszerezzük sóval, borssal és a BBQ-fűszerkeverékkel, majd kicsit állni hagyjuk. 

A brokkolit rózsáira bontva megfőzzük. A répát meghámozzuk, felszeleteljük, és kevés kókuszzsíron előpirítjuk kicsit. A húst hozzátesszük a répához, és együtt sütjük, amíg át nem sülnek a húsfalatok. Ha megsültek, hozzáadjuk a leszűrt brokkolirózsákat, összeforgatjuk.

Szezámmaggal megszórva tálaljuk. Edzés után fogyasztható, akár este is! 

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.