Írd be, mit keresel:

Gyors őszi kedvenc: sütőtökös sós pite

Az ősz olyan sok búcsúzással és lemondással jár, de azért jó is van benne: például a napsárga sütőtök, ami minden fogást felvidít meleg színével, édeskés aromáival. Most baconnel és kecskesajttal sütöttük leveles tésztán – gyors és különleges vacsoraként lekörözhetetlen!

Cookta - 2016.09.22.
Gyors őszi kedvenc: sütőtökös sós pite

A kész leveles tészta életmentő alapanyag szaladós napokon, hiszen sokféle lepény vagy quiche alapja lehet. Az összeállítás pár perc csupán, utána fél óra sütés, közben készülhet mellé egy könnyű saláta, és máris kész a szívet-lelket-testet melengető fogás. 

A sütőtök hamar megsül, ha apróbb kockákra vágjuk. Igaz, kicsit kemény dió a felvágás, de ha először szeletekre vágjuk, majd azt kockázzuk, nem is olyan nagy kihívás. Édeskés ízét jól ellensúlyozhatjuk egy kis sós baconnel és olajbogyóval, valamint sajttal. Mi most kecskesajtot használtunk hozzá, de aki nem szereti vagy másra vágyik, nyugodtan készítse fetával, juhtúróval, gorgonzolával vagy más krémsajttal. 

Forrás:
iStock

Sütőtökös pite baconnel és kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 40 dkg sütőtök
  • 15 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg kecskesajt
  • 4 szelet bacon
  • maréknyi olajbogyó
  • bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát apróra felkockázzuk.

A leveles tésztát kicsomagoljuk, kibélelünk vele egy piteformát. A sajtkrémet enyhén sózzuk, borsozzuk, finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá, kikeverjük, majd a leveles tésztát megkenjük vele. Rászórjuk a felkockázott sütőtököt, az olajbogyót, majd kirakjuk a kis darabokra vágott kecskesajttal és baconnel.

A pitét 200 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb. 25–30 perc alatt megsütjük. Salátával, felnőtteknek egy pohár fehérborral kínáljuk, vendégvárónak is tökéletes!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.