Írd be, mit keresel:

Hogyan fogyasztanak a negatív kalóriás ételek?

Nem mondunk azzal újat, hogy vannak olyan zöldségek, gyümölcsök, amelyek segítenek a fogyásban. De azt tudtad, hogy nem csak azért, mert alacsony a kalóriatartalmuk?

Cookta - 2016.09.22.
Hogyan fogyasztanak a negatív kalóriás ételek?

A negatív kalóriás ételeknek óriási rajongótábora van a diétázók körében és sok szakember is hangosan méltatja őket. Természetesen nem ok nélkül.
 

Forrás:
istock.com

Dr. Neal Barnard, a Foods That Cause You to Lose Weight: The Negative Calorie Effect szerzője azt írja könyvében, hogy az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek, beleértve a citromot, lime-ot, almát, salátát, brokkolit, káposztát, zellert és a grapefruitot, nagyobb kalóriaégetésre serkentik a szervezetünket, ráadásul ezeknek az ételeknek a megemésztése több energiát követel a szervezettől, mint amennyit az általuk bevitt kalóriákkal nyertünk.

Mindemellett egészségesek, mert magas a rosttartalmuk, és sok folyadékot tartalmaznak. A jó hírű dietetikus, Ann Marion Willis szerint a negatív kalóriás ételek valóban sokat tudnak segíteni a fogyásban, de nem kizárólag amiatt, hogy alacsony a kalóriatartalmuk, hanem mert jóval tovább tart a test számára megemészteni őket, a hosszabb folyamat pedig több kalóriaégetéssel jár. 

Via delish.com

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.