Nem mondunk azzal újat, hogy vannak olyan zöldségek, gyümölcsök, amelyek segítenek a fogyásban. De azt tudtad, hogy nem csak azért, mert alacsony a kalóriatartalmuk?
A negatív kalóriás ételeknek óriási rajongótábora van a diétázók körében és sok szakember is hangosan méltatja őket. Természetesen nem ok nélkül.
Dr. Neal Barnard, a Foods That Cause You to Lose Weight: The Negative Calorie Effect szerzője azt írja könyvében, hogy az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek, beleértve a citromot, lime-ot, almát, salátát, brokkolit, káposztát, zellert és a grapefruitot, nagyobb kalóriaégetésre serkentik a szervezetünket, ráadásul ezeknek az ételeknek a megemésztése több energiát követel a szervezettől, mint amennyit az általuk bevitt kalóriákkal nyertünk.
Mindemellett egészségesek, mert magas a rosttartalmuk, és sok folyadékot tartalmaznak. A jó hírű dietetikus, Ann Marion Willis szerint a negatív kalóriás ételek valóban sokat tudnak segíteni a fogyásban, de nem kizárólag amiatt, hogy alacsony a kalóriatartalmuk, hanem mert jóval tovább tart a test számára megemészteni őket, a hosszabb folyamat pedig több kalóriaégetéssel jár.
Via delish.com