Az egészséges táplálkozás alapja, hogy a finomított cukrot, lisztet és adalékanyagokat kizárjuk a táplálkozásából, vagy megpróbáljuk csökkenteni a fogyasztásukat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a süteményekről, tortákról, mivel elkészíthetjük őket otthon, natúr tejtermékekből, hozzávalókból és friss gyümölcsökből hozzáadott mesterséges édesítők nélkül is, igazából nyersen!
Ezt most be is bizonyítom egy gyors és egyszerű gesztenyés-joghurtos tortácskával, amit a minap készítettem. Alapja sült gesztenye és zabpehely, édesítéshez egy kis agavészirupot használtam. A krémje joghurt és friss gyümölcs, a tökéletes állagot pedig az amúgy nagyon egészséges útifűmaghéj és chiamag adja. Sütni nem kell, csak hűteni – és nemcsak egészséges, de nagyon finom is! 😉
Aki szereti a pina coladát, mindenképpen próbálja ki: az ananász és a kókusz ebben az egészséges süteményben is nagyon jó párost alkot!
Ananászos torta egészségesen
Hozzávalók:
Az alaphoz:
A krémhez:
Elkészítés:
1. A sült gesztenyéket összenyomkodjuk villával.
2. Hozzáadjuk a zabpelyhet és az agavészirupot, és összegyúrjuk.
3. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát.
4. A megtisztított és feldarabolt ananászt összeturmixoljuk a joghurttal, útifűmaghéjjal és chiamaggal, míg sűrű krémet nem kapunk.
5. Ráöntjük az alapra, és hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd kivéve, kesudióval a tetején tálaljuk.