Írd be, mit keresel:

Shirley Wong ételeit nem lehet nem szeretni

Shirley Wong, a világhírű bentoművész olyan szuper cukiságokat készít, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni. 

Cookta - 2016.09.27.
Shirley Wong ételeit nem lehet nem szeretni

De mi is az a bento? Részben egyfajta étkezést jelent, különböző ételek együttesét. Az ételeket egy speciálisan készült kis dobozkában tálalják. Ezekben általában rizst, főtt zöldséget, továbbá halat vagy húst szolgálnak fel elkülönítve. 

Manapság naponta hatmillió doboz bentót fogyasztanak el Japánban. Az eredetileg párolt rizst, rizsgombócokat tartalmazó japán dobozos ételek már az ötödik században feltűntek a hosszabb útra indulók poggyászában.

Shirley Wong ennek a műfajnak a szakértője, több világverseny győztese, de természetesen a konyhaművészet más területén is remekel. Érdemes követni az Instagramon és olvasgatni a littlemissonigiri.blogspot.com oldalát, ahol az egészen fantasztikus ételkülönlegességeit posztolja. Ételeit valószínűleg még a világ legfinnyásabb gyereke is megenné, ugyanis olyan cukiságokat varázsol a tányérokra, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni. 

Például ilyeneket:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.