Írd be, mit keresel:

Az alkoholtilalomtól a féktelen partikig

Charleston, jazz- és illegális szeszklubok, cigaretta, rövid haj, és annál is rövidebb szoknyák, káromkodás, és alkohol, alkohol, alkohol. Annak ellenére, hogy a '20-as évek elején megkezdődött a szesztilalom, akkor köszöntött be a féktelen bulizások kora!

Cookta - 2016.09.28.
Az alkoholtilalomtól a féktelen partikig

1920 januárjában, Amerikában 26 tagállamban tiltották be az alkohol forgalmazását, előállítását, behozatalát, illetve fogyasztását. Főként gazdasági okokból kifolyólag, hiszen azok a munkások, akik alkoholt fogyasztottak, kevésbé voltak hatékonyak, illetve munkaképesek, így nem termeltek annyi hasznot, amennyi az elvárt lett volna.

Csapból folyó szeszes italok

A szeszes italok fogyasztása azonban még így sem szünetelt. Pikk-pakk kiépült a feketekereskedelem – amiből a híres-hírhedt Al Capone is jócskán bezsebelte a sok „zöldhasút”. Vagyonát főként ennek köszönhette. De nem csak Al Capone, számtalan további gengszterbanda is learatta a babérokat. Hiába tettek lépéseket a hatóságok, se a rendőrség, sem pedig az ügyészség nem tudta megakadályozni az illegális szeszkereskedelmet. Akkoriban többezer zugfőzde létezett, ami többnyire az előbb említett bandák irányítása alatt működtek.

Forrás:
Molnár Anikó

Miért volt ekkora kereslet az alkoholra?

A világháború után az embereknek szükségük volt a változásra, és arra, hogy kiadják magukból a feszültséget, hogy a fiatalok a katonaság után – már akik túlélték a háborút – szabadon kiereszthessék a fáradt gőzt. Persze ez nem volt mindenkinek ínyére abban az időben. De nem csak az alkohol és a féktelen bulizások miatt: az akkori divattal is meggyűlt a bajuk a konzervatívoknak, amivel a fiatalokat csak még inkább feltüzelték arra, hogy ellenszegüljenek.

A lányok rövid ruhácskákban, sokszor már kissé hanyagul, de őrülten divatosan, és mesés cipőben járták a charlestont. Rövidre vágatták a hajukat, erős sminkeket és lenyűgöző ékszereket öltöttek magukra – ez persze annak is köszönhető, hogy akkoriban tárták fel Tutanhamon sírját, így az egyiptomi stílus begyűrűzött Amerikába.

További érdekességek erről a korról, az alkoholtilalomról és egy szuper koktélrecept, a híres Gatsby egyik kedvenc itala >>

Forrás:
Molnár Anikó
Megrendelem!

Megrendelem!
Forrás:
Alexandra.hu

Mostantól könnyű az otthoni koktélkészítés!

Lepjük meg önmagunkat és nyűgözzük le a barátainkat az otthon készített legújabb italkreációkkal!

– Több mint 400 recept – alkoholos és alkoholmentes koktélok
– A legismertebb klasszikusok és a legújabb trendet követő italok
– A régi és az új kedvenceinket tizenhárom fejezet ismerteti: rum, konyak, borpárlat és brandy, gin, vodka, whisky, likőr és tequila, pezsgő és prosecco, alkoholmentes koktélok, bólé és puncs, fitneszitalok, tejes mixek, flipek, kávé, tea és társaik

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.