Írd be, mit keresel:

Gasztrohoroszkóp – KOS

Tűz jegyű vagy, személyiségedet a Mars bolygó uralja. Tettrekész és energikus vagy, lelkesedésed kifogyhatatlan. Boldogan veted magad minden kalandba, kész vagy kipróbálni minden újat. 

Cookta - 2016.09.28.
Gasztrohoroszkóp – KOS

Felpörögve élsz, és az evés nem is kap kiemelkedő szerepet az életedben. Egyformán otthonosan mozogsz a gyorsétteremben és az elegánsabb vendéglőben, és bár a klasszikus ételeket kedveled, szívesen kipróbálsz ismeretlen, új ízeket is, ha módod nyílik rá. Ha főzöl, nem a magad örömére teszed, inkább vendégeidnek, szeretteidnek akarsz kedveskedni.

A tüzes jegyűekre jellemző, hogy bátrabban fűszereznek, különösen a lendületes Kos. Kedveled a karakteres ízeket, a csípőset, a rendesen átsütött húsokat, a ropogósra sült krumplit vagy kacsacombot. Szinte biztos, hogy szeretsz mozogni, a sportnak köszönhetően viszont az alakod miatt sem kell aggódnod a lendületes táplálkozás miatt. Az italok közül a tüzesebb, testesebb vörösbor a kedvenced.

Forrás:
iStock

Amit bátran fogyaszthatsz: 

Húsfélék, halak: pulyka, kacsa, csirke, hal, bárány
Zöldségek: sárgarépa, retek, paprika, paradicsom, burgonya, hagyma
Gyümölcsök: eper, cseresznye, meggy, görögdinnye, grépfrút, málna
Fűszerek: bors, pirospaprika, fokhagyma, mustár, curry, gyömbér, kapor

Receptajánlat:

Omlós sült kacsacomb mézes párolt körtével >>

Csililekvár édesen és pikánsan >>

Jerk csirke Gordon Ramsay szerint >>

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.