Ugyan nem egy húsz perc alatt összedobható ételről van szó, a végeredményre mégis érdemes várni egy órácskát: ennél krémesebb tésztát ugyanis nehezen lehet találni!
Ehhez a tésztához tényleg nincs szükség különleges hozzávalókra, de még húsra sem – a legtöbb alapanyag szinte bármelyik háztartásban megtalálható, és nagyrészük egyáltalán nem is költséges. Az egyetlen, amiből érdemes egy drágább, minőségi fajtát vásárolni, a parmezán sajt, mivel ez adja meg szívét-lelkét a mi kis tésztánknak. A végeredmény pedig egy nagyon paradicsomos és kellemesen csípős egytálétel lesz, ráadásul a tésztaszószhoz még egy kis vodka is kerül, hogy garantáltan halmozzuk az élvezeteket.
Ha esetleg neked is van egy szuper tésztarecepted, akkor viszont ne habozz, oszd meg velünk! A részleteket itt találod >>
Csípős-paradicsomos penne, sütőben sült szósszal
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát, és 5 perc alatt megpirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az oregánót és a csilit. 1-2 perc alatt összefőzzük, ezután hozzáöntjük a vodkát, és még pár percig főzzük.
Meghámozzuk és felszeleteljük a paradicsomokat, majd rádobjuk a hagymás-csilis szószra. 5 percig főzzük, levesszük a tűzről, letakarjuk, és 30 percre a sütőbe toljuk.
Amíg sül a szószunk, megfőzzük a tésztát: kicsit kevesebb ideig főzzük, mint amit a csomagolás ír, kb. 1 perccel.
Ha letelt a fél óra, kivesszük a szószt, majd a paradicsomokat pürésítjük egy turmixgép segítségével. Ha kész, a pürésített szószt egy serpenyőbe öntjük, és mehet rá a tejszín. 3 percig főzzük, sózzuk-borsozzuk, végül megszórjuk reszelt parmezánnal. Hozzáadjuk a tésztát, és 1 perc alatt készre főzzük.
Tálalás előtt megszórhatjuk petrezselyemzölddel, oregánóval és sok-sok sajttal.