Írd be, mit keresel:

Ha a legkrémesebb tésztát keresed, megtaláltad!

Ugyan nem egy húsz perc alatt összedobható ételről van szó, a végeredményre mégis érdemes várni egy órácskát: ennél krémesebb tésztát ugyanis nehezen lehet találni!

Cookta - 2016.09.28.
Ha a legkrémesebb tésztát keresed, megtaláltad!

Ehhez a tésztához tényleg nincs szükség különleges hozzávalókra, de még húsra sem – a legtöbb alapanyag szinte bármelyik háztartásban megtalálható, és nagyrészük egyáltalán nem is költséges. Az egyetlen, amiből érdemes egy drágább, minőségi fajtát vásárolni, a parmezán sajt, mivel ez adja meg szívét-lelkét a mi kis tésztánknak. A végeredmény pedig egy nagyon paradicsomos és kellemesen csípős egytálétel lesz, ráadásul a tésztaszószhoz még egy kis vodka is kerül, hogy garantáltan halmozzuk az élvezeteket.

Ha esetleg neked is van egy szuper tésztarecepted, akkor viszont ne habozz, oszd meg velünk! A részleteket itt találod >>

Csípős-paradicsomos penne, sütőben sült szósszal

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csili vagy erőspirospaprika ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 kupica vodka
  • 15 db koktélparadicsom
  • fél pohár főzőtejszín
  • fél pohárnyi reszelt parmezán
  • 35 dkg penne tészta
  • só, bors

Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát, és 5 perc alatt megpirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az oregánót és a csilit. 1-2 perc alatt összefőzzük, ezután hozzáöntjük a vodkát, és még pár percig főzzük.

Meghámozzuk és felszeleteljük a paradicsomokat, majd rádobjuk a hagymás-csilis szószra. 5 percig főzzük, levesszük a tűzről, letakarjuk, és 30 percre a sütőbe toljuk.

Amíg sül a szószunk, megfőzzük a tésztát: kicsit kevesebb ideig főzzük, mint amit a csomagolás ír, kb. 1 perccel.

Ha letelt a fél óra, kivesszük a szószt, majd a paradicsomokat pürésítjük egy turmixgép segítségével. Ha kész, a pürésített szószt egy serpenyőbe öntjük, és mehet rá a tejszín. 3 percig főzzük, sózzuk-borsozzuk, végül megszórjuk reszelt parmezánnal. Hozzáadjuk a tésztát, és 1 perc alatt készre főzzük.

Tálalás előtt megszórhatjuk petrezselyemzölddel, oregánóval és sok-sok sajttal.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.