Írd be, mit keresel:

Tök jó sütőtökös zabkása – egészségesen, diétásan

Tök jó, mert itt a sütőtök szezonja. Én imádom, de a legújabb kedvencem a sütőtökös zabkása lett. Jó hír, hogy amellett, hogy finom, igencsak diétás ételnek számít!

Cookta - 2016.09.29.
Tök jó sütőtökös zabkása – egészségesen, diétásan

A sportolók körében már elterjedt a zabpehely / zabkása fogyasztásának fontossága, mivel glikémiás indexét tekintve közepes felszívódású, így viszonylag hosszan okoz teltségérzetet. Magas a rosttartalma, és jelentős ásványianyag- és vitaminforrás is egyben. 

A sütőtök szintén magas rost- és alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, így kiváló fogyókúrás étel, ráadásul rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.

Nagyon egyszerű elkészíteni, kiadós és elárulom: nem kell pepecselni a tök hámozásával, magozásával és darabolásával. Én egyben sütöm meg, a puha sütőtökkel jóval kevesebb a macera, mint amikor nyersen farigcsálja az ember. Próbáljátok ki!

Forrás:
Domokos Enikő

Sütőtökös zabkása

Hozzávalók: 

  • 1 egész sütőtök
  • natúr zabpehelyből zabkása 
  • 2 kisebb alma 
  • mézessütemény-fűszerkeverék
  • mogyoró
  • méz vagy barna cukor (elhagyhatóak) 

Elkészítés: Először a tököt puhára sütjük 180 fokon kb. 1 óra alatt a sütőben. 

Eközben forralunk egy kis vizet, és a natúr zabpelyhet beleöntjük, így egy sima zabkását fogunk kapni. 

Ha kész a sütőtök, kibelezzük, és a puha belsejét villával összetörjük, majd hozzákeverjük a zabkásához. A két almát is belereszeljük, és fűszerezzük a mézessütemény-fűszerkeverékkel, mézzel és mogyoróval még tetszés szerint. Így idézve elő egy kis karácsonyi hangulatot! 🙂 

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.