Írd be, mit keresel:

Csirkés lasagne – majdnem csak 3 hozzávalóval

Nagyon sokan szeretik a különféle tésztaételeket, mert egyszerű és gyors fogás, ha pedig csirkemell és sajt is kerül bele, akkor már csak jó lehet.

Cookta - 2016.09.30.
Csirkés lasagne – majdnem csak 3 hozzávalóval

Mi a szaftosabb, szószosabb lasagnét ismertük és szerettük eddig, de olvasónk receptje is meggyőző, főleg azoknak, akik az egyszerű és frappáns recepteket kedvelik. A tészta-csirke-sajt triumvirátus megkérdőjelezhetetlen, de egy kis tejszínnel, sajtszósszal, besamellel gazdagítanánk.

Ilona az egyszerűség és nagyszerűség mellett a pirosra és ropogósra sült tésztát emeli ki, és hogy a lasagnét savanyúsággal kínálja szokatlan módon, ez is arra enged következtetni, hogy itt most nem a hagyományos olasz tésztaételt keressük, hanem egyfajta rakott csirkés tésztát, amit a sajt egyesít. Kipróbáljuk! És ti?

Forrás:
Knyaskóné Kovács Ilona

Csirkés-sajtos lasagne

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 késhegynyi őrölt koriandermag
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt 
  • 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéshez
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, őrölt korianderrel, és az olívaolajon kissé megpirítjuk.

A tésztát kifőzzük előírás szerint sós, forró vízben, leszűrjük. 

Egy kisebb tepsit kivajazunk, majd kirakjuk egy sor tésztával. Csirkehúst teszünk rá, kevés reszelt sajtot. Aztán ismét tészta, csirkehús és reszelt sajt következik. Így rétegezzük, míg van a hozzávalókból. A tetejére tészta kerüljön, végül ennek a tetejére reszelt sajt. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

Melegen szeleteljük, savanyúsággal tálaljuk.

A receptet és a fotót Knyaskóné Kovács Ilona küldte. Köszönjük!

Olvasóink tésztás receptjeit várjuk receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.