Nagyon sokan szeretik a különféle tésztaételeket, mert egyszerű és gyors fogás, ha pedig csirkemell és sajt is kerül bele, akkor már csak jó lehet.
Mi a szaftosabb, szószosabb lasagnét ismertük és szerettük eddig, de olvasónk receptje is meggyőző, főleg azoknak, akik az egyszerű és frappáns recepteket kedvelik. A tészta-csirke-sajt triumvirátus megkérdőjelezhetetlen, de egy kis tejszínnel, sajtszósszal, besamellel gazdagítanánk.
Ilona az egyszerűség és nagyszerűség mellett a pirosra és ropogósra sült tésztát emeli ki, és hogy a lasagnét savanyúsággal kínálja szokatlan módon, ez is arra enged következtetni, hogy itt most nem a hagyományos olasz tésztaételt keressük, hanem egyfajta rakott csirkés tésztát, amit a sajt egyesít. Kipróbáljuk! És ti?
Csirkés-sajtos lasagne
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, őrölt korianderrel, és az olívaolajon kissé megpirítjuk.
A tésztát kifőzzük előírás szerint sós, forró vízben, leszűrjük.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, majd kirakjuk egy sor tésztával. Csirkehúst teszünk rá, kevés reszelt sajtot. Aztán ismét tészta, csirkehús és reszelt sajt következik. Így rétegezzük, míg van a hozzávalókból. A tetejére tészta kerüljön, végül ennek a tetejére reszelt sajt. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Melegen szeleteljük, savanyúsággal tálaljuk.
A receptet és a fotót Knyaskóné Kovács Ilona küldte. Köszönjük!