Írd be, mit keresel:

Omlós, tárkonyos csirkepörkölt – kicsit másképp

Családi összejövetelek alkalmával szoktam elkészíteni néha ezt a fogást, mivel viszonylag kevés munkát igényel, és mind a felnőtt, mind a kisebb korosztály odavan érte. :) 

Cookta - 2016.10.02.
Omlós, tárkonyos csirkepörkölt – kicsit másképp

Csirkeszárnyból készült ez a tárkonnyal megbolondított pörkölt, nem kifejezetten a szokásos menetrend alapján: a csirkeszárnyak az alapok (pörkölés) és az előfőzés után egy Pataki tálban végezték pályafutásukat, ami kifejezetten jót tett nekik. 😉 Mellé petrezselymes galuskát főztem, tálaláskor pedig tejföl is került rá – megérdemli, mert nagyon finom!

Forrás:
Kozsla Norbert

Tárkonyos csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • ~1 kg csirkeszárnytő
  • 10-15 dkg szalonna
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
  • só, bors
  • 2 evőkanál pirospaprika 
  • 1 1/2 evőkanál tárkony

Elkészítés: A szalonnát apró csíkokra vágom, és kisütöm, majd a zsiradékon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Sózom, borsozom, tárkonnyal ízesítem. Hozzáadom a csirkét, és összepirítom, majd felöntöm egy pohár (~3 dl vízzel), és 40 percig közepes lángon főzöm, majd átszedem egy cserépedénybe. 230 fokon kb. 1 órán át sütöm.

Forrás:
Kozsla Norbert

Ha sütés közben nagyon elpárologna a folyadék, és úgy látjuk, hajlamossá válhat a csirkénk az odakozmálásra, akkor kevés fehérborral pótoljuk azt. 10-15 perc alatt elpárolog az alkohol, és pluszízt ad ételünknek. 😉  

Forrás:
Kozsla Norbert

Petrezselymes galuska

Hozzávalók:

  • ~3 bögre liszt
  • 2 tojás
  • só, bors
  • tej és (vagy) ásványvíz a hígításhoz
  • 2 evőkanál petrezselyem

Elkészítés: A fentiekből egy laza állagú tésztát készítünk, majd forrásban lévő olajos (kb. 2 evőkanálnyi) és sós vízbe két kanál segítségével beleszaggatjuk. 8-10 percnyi főzés után leszűrjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.