Családi összejövetelek alkalmával szoktam elkészíteni néha ezt a fogást, mivel viszonylag kevés munkát igényel, és mind a felnőtt, mind a kisebb korosztály odavan érte. :)
Csirkeszárnyból készült ez a tárkonnyal megbolondított pörkölt, nem kifejezetten a szokásos menetrend alapján: a csirkeszárnyak az alapok (pörkölés) és az előfőzés után egy Pataki tálban végezték pályafutásukat, ami kifejezetten jót tett nekik. 😉 Mellé petrezselymes galuskát főztem, tálaláskor pedig tejföl is került rá – megérdemli, mert nagyon finom!
Tárkonyos csirkepörkölt
Hozzávalók:
Elkészítés: A szalonnát apró csíkokra vágom, és kisütöm, majd a zsiradékon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Sózom, borsozom, tárkonnyal ízesítem. Hozzáadom a csirkét, és összepirítom, majd felöntöm egy pohár (~3 dl vízzel), és 40 percig közepes lángon főzöm, majd átszedem egy cserépedénybe. 230 fokon kb. 1 órán át sütöm.
Ha sütés közben nagyon elpárologna a folyadék, és úgy látjuk, hajlamossá válhat a csirkénk az odakozmálásra, akkor kevés fehérborral pótoljuk azt. 10-15 perc alatt elpárolog az alkohol, és pluszízt ad ételünknek. 😉
Petrezselymes galuska
Hozzávalók:
Elkészítés: A fentiekből egy laza állagú tésztát készítünk, majd forrásban lévő olajos (kb. 2 evőkanálnyi) és sós vízbe két kanál segítségével beleszaggatjuk. 8-10 percnyi főzés után leszűrjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.