Írd be, mit keresel:

Gasztrohoroszkóp – SZŰZ

Személyiségedet a Merkúr uralja. Rendkívül kritikus vagy – és nem csak másokkal szemben, magaddal is meglehetősen szigorú vagy. 

Cookta - 2016.10.03.
Gasztrohoroszkóp – SZŰZ

Szereted a rendet, a kiszámíthatóságot, a tisztaságot, ami olykor már kínos pedantériává is változhat, ezért érdemes néha tudatosan lazítanod kicsit a szigorúságon, hogy örömtelibb legyen az életed. Az étkezésnél is fontos számodra a rend és a rendszeresség, általában a klasszikus, jól megszokott ízeket és fogásokat kedveled, ugyanakkor nyitott vagy az egészségtudatos táplálkozásra, és örömmel kipróbálsz minden reformételt. Természetesen mindennek alaposan utána olvasol, szívesen kipróbálod a böjtöt, a nyerskosztot, a vegán konyhát, ha csak átmenetileg is.

Kiemelten fontos számodra, hogy az alapanyagok között harmónia legyen, többre tartod a friss gyümölcsöt, mint a cukros, habos desszertkölteményeket. Az alkoholt többnyire tudatosan kerülöd, pedig időnként egy pohár száraz, testes vörösbor kimondottan jót tenne.

Forrás:
iStock

Amit bátran fogyaszthatsz: 

Húsfélék, halak: pulyka, borjúhús

Zöldségek: babfélék, lencse, karfiol, zeller, uborka, tök, saláta

Gyümölcsök: sárgadinnye, görögdinnye, sárgabarack, körte, szőlő

Fűszerek: kapor, babérlevél, fahéj, zsálya, majoránna 

Receptajánlat:

Fűszeres vöröslencseleves >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Olasz zsályás borjúsült >>

Fűszeres párolt körte csokiszósszal >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.