Írd be, mit keresel:

Kávékrém – zseniális és egyszerű desszert 5 hozzávalóval

A kávé csakis krémesen az igazi. A nagyon profi kávébolondok is a cremára esküsznek, ez a tökéletesen lefőzött eszpresszó krémes teteje, a tejeskávé rajongói is krémes tejhabbal szeretik, a kapucsínó tetején nem kérdés a selymes hab, de mi még desszertnek is imádjuk, csupa krémmel, kávésan.

Cookta - 2016.10.04.
Kávékrém – zseniális és egyszerű desszert 5 hozzávalóval

És milyen egyszerű elkészíteni ezt az isteni finomságot, ami simán helyettesítheti a délutáni kávét, na jó: kiegészítheti. Tej, tojás, cukor, kávé – minden háztartásban megtalálható alap, már csak egy kis étkezési keményítő kell, ami szintén gyakori hozzávaló a konyhában. Gluténmentes finomság, selmyes, krémes, kávés, imádnivaló!

Gyorsnak csak azért nem mondható ez a desszert, mert hagynunk kell egy kicsit a kávé aromáit kioldódni a tejben, de instant kávéval ez is lerövidíthető, viszont a kész krém vagy puding hűlésével, dermedésével számolnunk kell. Cserébe viszont rettentően egyszerű és kiadós házi finomságot kanalazhatunk – adalékanyagoktól mentesen!

Kávékrém nagyon egyszerűen

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál darált kávé
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárga
  • 1 liter tej

Elkészítés: A darált kávét a tej felével kis forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva fél órát pihentetjük, hogy a kávé aromái kioldódjanak.

A tojássárgákat, a kukoricakeményítőt és a maradék tejet egy tálba mérjük, habverővel simára keverjük.

A kávés tejet átszűrjük, a tejet visszaöntjük a kiöblített forralóba, hozzáadjuk a cukrot, és amikor forró és a cukor is felolvadt, beleöntjük a keményítős keveréket, majd folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.

Poharakba, kelyhekbe öntjük, hagyjuk hűlni, majd a hűtőbe tesszük teljes dermedésig.

Tejszínhabbal, kávészemmel, esetleg kevés csokiöntettel tálaljuk.

Ha szereted a kávét, ez a könyv neked szól!

Megrendelem!

Megrendelem!
Forrás:
Alexandra.hu

A könyv világ körüli útra kalauzolja az olvasót, megismerteti a legfontosabb kávétermelő helyeket Etiópiától Braziliáig, bemutatja a kávé útját a cserjétől a csészéig, és beavat a ma zajló kávéforradalom legfontosabb részleteibe. A gasztronómiához és a borászathoz hasonlóan a kávékultúra is látványosan fejlődik, a modern gépeknek köszönhetően pedig már nemcsak a kávézókban ihatunk tökéletes kávét, hanem saját magunk is elsajátíthatjuk a baristák, vagyis a kávémesterek tudását. A receptek mellett számos gyakorlati tanács, szemléletes illusztráció és fogalommagyarázat is a kezdő otthoni baristák rendelkezésére áll.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.