A pizza megunhatatlan és egyszerűen tökéletes étel, számtalan módon variálható, és nemcsak a feltét, hanem a forma is. Most itt a jégkrém alakú változat, amit nevezhetünk nyugodtan pizza-popnak is.
A pizzás csiga, pizza-csillag, pizzagolyó után itt a pálcás pizza is, amivel gyerekeinknek vagy vendégeinknek nagy meglepetést és örömet szerezhetünk. Nagyon egyszerűen elkészíthető, akár kész pizzatésztát használunk, akár mi magunk készítjük a kelt tésztát hozzá.
A videón jól követhető a mókás pizza-pop készítése, alatta a részletes receptet is mutatjuk.
Pizza-pop
Hozzávalók:
Elkészítés: A pizzatésztát kiterítjük (vagy vékonyra kinyújtjuk). 8 ovális formát szúrunk ki belőle, ebből négynek az egyik végéhez fapálcát teszünk, a tésztát megkenjük paradicsomszósszal, mindegyikre 1-1 szelet sonkát, 2-2 levél bazsalikomot és reszelt mozzarellát teszünk. A szélüket lekenjük elhabart tojással, és befedjük a maradék 4 tésztával, lenyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott baconnel, majd a tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt megsütsük.