Írd be, mit keresel:

A legjobb dolog, ami a pisztránggal történhet

Nem mondanám, hogy gyakran fogyasztunk halat itthon, de ha éppen igen, akkor abból megpróbáljuk a legjobbat kihozni... Amikor már ránézni sem bírunk a hekkre, akkor kerül elő ez a remek pisztrángrecept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.

Cookta - 2016.10.09.
A legjobb dolog, ami a pisztránggal történhet

Senkit ne ijesszen el a sok hozzávaló, a halhoz kevéske alapanyag kell, a kiegészítők szabadon variálhatók, de a remuládmártásra mindenkit rábeszélek: majonézes az alapja sok zöldfűszerrel, amit egy kis csemege uborka és citrom tesz pikánssá. 

Az elkészítési idő kb. 50 perc előkészületekkel együtt, a végeredmény pedig pazar, de tényleg, egy ünnepi asztalon is bőven megállja a helyét!

Forrás:
Kozsla Norbert

Gyömbéres pisztráng

Hozzávalók:
A halhoz:

  • 2 db közepes pisztráng
  • 1 db citrom
  • 1 kisebb gyömbér
  • 1/2 csokor kapor
  • só, bors
  • 1/2 üveg rákszósz

A páchoz:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 mokkáskanál cukor
  • kevés só

A díszítéshez és a körethez:

  • rukkola saláta
  • póréhagymacsíra
  • savanyított töltött csilipaprika
  • pár darab burgonyakrokett

A remuládmártáshoz:

  • 5 dl majonéz (lehetőség szerint házi)
  • 1 nagyobb apróra vágott csemege uborka
  • 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél
  • 1/2 csokor friss kaporlevél
  • 1/2 csokor apróra vágott metélőhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1/4 citrom leve + 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés: A halakat megtisztítom, alaposan megmosom. Kb. 1 1/2 ujjnyi távolságonként ~30 fokos szögben beirdalom, és citromszeletkéket rakok a vágásokba. A hasüreget megsózom, borsozom, majd karikára vágott citrom- és gyömbérszeletekkel, plusz kaporlevéllel bélelem ki. 

A pác hozzávalóit összekeverem, és alaposan beecsetelem a halakat. 250 fokos sütőben kb. 25–30 perc alatt készre sütöm.

Forrás:
Kozsla Norbert

Közben elkészítem a remuládmártást, amihez a házi majonézt a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával, illetve a finomra vágott csemege uborkával és a zöldfűszerekkel elkeverem, majd ~20 percre a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

Forrás:
Kozsla Norbert

A halakat rukkola-ágyra fektetem, majd rákszósszal, savanyított töltött csilipaprikával, póréhagymacsírával, a remuládmártással és frissen sült krokettel tálalom. 

Jó étvágyat hozzá! 😉

Forrás:
Kozsla Norbert

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.