Nem mondanám, hogy gyakran fogyasztunk halat itthon, de ha éppen igen, akkor abból megpróbáljuk a legjobbat kihozni... Amikor már ránézni sem bírunk a hekkre, akkor kerül elő ez a remek pisztrángrecept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.
Senkit ne ijesszen el a sok hozzávaló, a halhoz kevéske alapanyag kell, a kiegészítők szabadon variálhatók, de a remuládmártásra mindenkit rábeszélek: majonézes az alapja sok zöldfűszerrel, amit egy kis csemege uborka és citrom tesz pikánssá.
Az elkészítési idő kb. 50 perc előkészületekkel együtt, a végeredmény pedig pazar, de tényleg, egy ünnepi asztalon is bőven megállja a helyét!
Gyömbéres pisztráng
Hozzávalók:
A halhoz:
A páchoz:
A díszítéshez és a körethez:
A remuládmártáshoz:
Elkészítés: A halakat megtisztítom, alaposan megmosom. Kb. 1 1/2 ujjnyi távolságonként ~30 fokos szögben beirdalom, és citromszeletkéket rakok a vágásokba. A hasüreget megsózom, borsozom, majd karikára vágott citrom- és gyömbérszeletekkel, plusz kaporlevéllel bélelem ki.
A pác hozzávalóit összekeverem, és alaposan beecsetelem a halakat. 250 fokos sütőben kb. 25–30 perc alatt készre sütöm.
Közben elkészítem a remuládmártást, amihez a házi majonézt a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával, illetve a finomra vágott csemege uborkával és a zöldfűszerekkel elkeverem, majd ~20 percre a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
A halakat rukkola-ágyra fektetem, majd rákszósszal, savanyított töltött csilipaprikával, póréhagymacsírával, a remuládmártással és frissen sült krokettel tálalom.
Jó étvágyat hozzá! 😉