Ismét egy gyúrós étellel készültem nektek, ráadásul gyors és izgalmas, kicsit egzotikus és nagyon finom. Szívből ajánlom ebédre, vacsorára ezt az ananászos-currys csirkeragut!
A csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, vagyis elsőrendű fehérjeforrás, ami zsírt alig tartalmaz. A rizs pedig az elsőrendű szénhidrátforrásunk a zabpehely mellett. A csirke-rizs kombó sokszor lehet unalmas, így érdemes feldobni pl. ananásszal, ami a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is!
Az ananász mellé mehet bele curry és gyömbér, illatossá, izgalmassá és egzotikussá teszi, egy kis kókusztejszínnel pedig krémesíthetjük ezt az isteni fogást.
Ananászos csirkeragu petrezselymes barna rizzsel
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. Az ananászt megpucoljuk, és kb. ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a csirkehúst. A sárgarépákat megtisztítjuk, és laskára vagy karikára vágjuk.
Wokban felhevítjük az olajat, amikor már forró, beledobjuk a csirkehúst, rázogatva-kevergetve pirítjuk néhány percig. Hozzátesszük a sárgarépát, összeforgatjuk, 2-3 percig együtt pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, csak ezután tesszük bele az ananászt. Néhány percig rázogatva, kevergetve pirítjuk. Ezután a főzőkrémet ráöntjük a csirkére, elkeverjük, és néhány percig még rotyogtatjuk, közben fűszerezzük tetszés szerint curryvel, oregánóval.
A barna rizst közben sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd az ananászos csirkével tálaljuk.