Írd be, mit keresel:

Fűszeres és finom: csirkeragu egészségesen

Ismét egy gyúrós étellel készültem nektek, ráadásul gyors és izgalmas, kicsit egzotikus és nagyon finom. Szívből ajánlom ebédre, vacsorára ezt az ananászos-currys csirkeragut!

Cookta - 2016.10.10.
Fűszeres és finom: csirkeragu egészségesen

A csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, vagyis elsőrendű fehérjeforrás, ami zsírt alig tartalmaz. A rizs pedig az elsőrendű szénhidrátforrásunk a zabpehely mellett. A csirke-rizs kombó sokszor lehet unalmas, így érdemes feldobni pl. ananásszal, ami a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is!

Az ananász mellé mehet bele curry és gyömbér, illatossá, izgalmassá és egzotikussá teszi, egy kis kókusztejszínnel pedig krémesíthetjük ezt az isteni fogást.

Forrás:
Domokos Enikő

Ananászos csirkeragu petrezselymes barna rizzsel

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 ananász
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 dl kókusztejszín (kókuszfőzőkrém)
  • 1 tasak barna rizs
  • pici olaj
  • só, bors
  • őrölt gyömbér
  • curry
  • oregánó ízlés szerint 

Elkészítés: A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. Az ananászt megpucoljuk, és kb. ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a csirkehúst. A sárgarépákat megtisztítjuk, és laskára vagy karikára vágjuk. 

Wokban felhevítjük az olajat, amikor már forró, beledobjuk a csirkehúst, rázogatva-kevergetve pirítjuk néhány percig. Hozzátesszük a sárgarépát, összeforgatjuk, 2-3 percig együtt pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, csak ezután tesszük bele az ananászt. Néhány percig rázogatva, kevergetve pirítjuk. Ezután a főzőkrémet ráöntjük a csirkére, elkeverjük, és néhány percig még rotyogtatjuk, közben fűszerezzük tetszés szerint curryvel, oregánóval.

A barna rizst közben sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd az ananászos csirkével tálaljuk.

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.