Írd be, mit keresel:

Fűszeres villámfogás: kolbászos-paradicsomos tészta

Egy gyors tésztaétel életmentő lehet szaladós munkanapokon, de még ha kevés időnk is van, akkor sem kell lemondani a kellően fűszeres, izgalmas fogásról. A tészta mellett biztos befutó a kolbász, ami kissé megpirítva, szaftját és aromáit kieengedve nemcsak tartalmassá, de izgalmasan fűszeressé is teszi a gyors egytálételt.

Cookta - 2016.10.14.
Fűszeres villámfogás: kolbászos-paradicsomos tészta

A tészta és a kolbász mellett kerül bele paradicsom, fokhagyma és többféle fűszer, amelyek közül a kömény kissé szokatlannak tűnhet, de isteni aromát ad a fogásnak. A krémességét a tejszín és a sajt adja, amit nagyon jól kiegészít a kolbászhoz nagyon jól passzoló pikáns mustár, akik pedig szeretik a csípős ízeket, megbolondíthatják egy kis csilivel.

„Ez a tészta pikk-pakk elkészül, így kevés idővel rendelkezőknek ebédre vagy vacsorára bátran merem ajánlani. Mire a kolbász megsül, majd a fűszeres-tejszínes szafttal összepárolódik, addigra a tészta is megfő. Ezután már nincs más dolgunk, mint óvatosan összeforgatni, majd rögtön, még melegében tálalni. Nemcsak nagyon finom, de igen laktató is, és mivel még húst is tartalmaz kolbász formájában, a férfinép sem mond majd rá nemet.”

Forrás:
Kard Sándorné

Kolbászos-paradicsomos tészta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 pár debreceni (vagy ízlés szerinti kolbász)
  • 30 dkg tészta (pl. fusilli)
  • 10 dkg sajt (pl. edami, trappista vagy parmezán)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika (vagy csilikrém)
  • 1 teáskanál köménymag vagy őrölt kömény
  • 2 teáskanál dijoni magos mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom
  • paradicsom

Elkészítés: A kolbászt karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a sajtot reszeljük le, a paradicsomot pedig ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőben vagy wokban pirítsuk meg a kolbászkarikákat, majd adjuk hozzá a köménymagot, a vékonyan felszeletel csilit és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, és pirítsuk együtt még pár percig. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Keverjük össze, és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik a szaft. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Pár perc alatt forraljuk össze, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot. Keverjük óvatosan össze, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és fedjük le a serpenyő tetejét, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Öntsük hozzá a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan forgassuk össze.

Az elkészült tésztát melegen tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett tésztát ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Forrás:
Kard Sándorné

A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.