Ha létezik olyan fogalom, hogy luxuskeksz, akkor egészen biztosan oda sorolható a CSOKIS és PEKÁNDIÓS COOKIES. Minőségi összetevői, különleges íze és állaga miatt az egyik legfinomabb kekszféle, amit valaha kóstoltam.
Belül enyhén ragacsos, kívül roppanós-omlós. Garantáltan nem bírja ki másnapig, de érdemes tartogatni, mert egy nap után talán még finomabb. Készítése rendkívül egyszerű, de a pekándiótól különlegesen finom. Más csonthéjassal is elkészíthető, de legalább egyszer érdemes kipróbálni ezzel a diófélével.
Az alábbi videóban minden titokra fény derül, alatta pedig jön a részletes recept.
Pekándiós-csokis keksz
Hozzávalók:
Elkészítés: A lágy vajat a sóval és a barna cukorral összekeverjük, hozzáadunk egy kisebb tojást, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A csokit és a pekándiót apróra vágjuk, ezt is hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztamasszát kettéosztjuk, hengerré formázzuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre, hogy kellően megdermedjen.
A fóliából kivéve 1 centis korongokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
150 fokos sütőbe toljuk, és 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, hogy igazán ropogós legyen.