A mákos laska vagy mákos tészta akkor a legfinomabb, ha házi tésztával készül, de nincs mindig kedvünk tésztát gyúrni és nyújtani. Na ilyenkor jön a palacsinta, amit csak keverünk és sütünk, majd laskára vágunk.
Aki nem szeret tésztát gyúrni, de jóban van a palacsintával, annak jöhet jól ez a recept. 🙂 Szerintünk finomabb, mint a mákos tészta, pedig majdnem olyan, de mégsem. A palacsinta ízesebb, pedig alapanyagaiban nincs különbség, de nem gyúrt, nyújtott és főzött, hanem kikevert, sütött és metélt.
A mákkal töltött palacsinta is nagy kedvencünk, de így tölteni sem kell. Egy kiadós és tartalmas bableves vagy gulyás után a legjobb második…!
Mákos palacsintametélt
Hozzávalók:
Elkészítése: A tojásokat keverőtálba felütjük, habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és felváltva adagoljuk hozzá a lisztet, a tejet, hozzáadjuk a teáskanál cukrot, végezetül a szódával jól kikeverjük. Pihentetjük a tésztát, majd palacsintasütőben merőkanálnyi adagonként kisütjük.
Metéltre vágjuk a palacsintákat, és megszórjuk cukorral és reszelt citromhéjjal elkevert mákkal.
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!