Nem sok időm volt a héten főzésre, és mivel a mosogatás se tartozik a kedvenc tevékenységeim közé, ezért gondoltam, összedobom ezt a brokkolis-spenótos pennét, amihez mindössze 1 lábos kell!
Nagyon jó dolog néha elpepecselni a konyhában, játszani a fűszerekkel és az ízekkel, de sietős napokra is jól jönnek az egyszerű, ám finom receptek. Most nagyon népszerűek az úgynevezett „one pot” vagy „one pan” fogások, vagyis azok az ételek, amelyek egyetlen edényben készülnek. Ezek leggyakrabban tésztaételek, de az egyszerűségük semmit sem von le finomságukból…
A tészta többnyire együtt fő a szósszal, így igazán gyors fogásról van szó, bár én most a tésztát kicsit előfőztem, majd a szósszal készre, krémesre, jó sajtosra!
Brokkolis-spenótos penne csirkemellfalatokkal
Hozzávalók:
Elkészítés: A tésztát 5 perc alatt lobogó olajos-sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.
Ugyanabban a lábosban megpirítjuk a kockára vágott bacont és a felcsíkozott csirkemellet. Ha jó színt kapott a hús, akkor rádobjuk a spenótot és az összetört fokhagymát. A brokkolit rózsákra bontjuk, majd ez is mehet a többi hozzávaló után. Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az előfőzött tésztát, és felöntjük a tejjel. Folyamatos kavargatás mellett még körülbelül 5-10 percig főzzük, de kóstoljuk meg közben a tésztát, nehogy túl puha legyen!
Ha kész, reszeljünk bele sajtot, amitől kissé besűrűsödik, és egy finom szósz lesz a maradék tejből. Tálalásnál ízlés szerint frissen őrölt borssal és még sajttal dobhatjuk fel.