Ó, muffint sütni még a hülye is tud – gondolnánk sokan, pedig annak ellenére, hogy milyen könnyű kis desszertről van szó (már ami az elkészítését illeti), ezer helyen lehet benne hibázni. Nem baj, segítünk!
Az édességet mindenki szereti, a hosszú és macerás sütést azonban már jóval kevesebben – mi más is lehetne hát az arany középút, mint egy nagy adag muffin? A legtöbb recept meglepően rövid idő alatt kész, szinte alig kell hozzá alapanyag, ráadásul szeletelni sem kell, mivel előre ki vannak porciózva; egyszóval mi imádjuk. Néhány apróságra azonban mindenképp érdemes odafigyelni, ha nemcsak gyorsat, de mennyeit is alkotnánk!
- A muffinokat mindig az előmelegített sütő közepére toljuk be, majd félidőben fordítsuk meg a sütőformát, így az összes süti egyenletesen fog átsülni. Arra viszont mindig figyeljünk, hogy sose süssük az előírtnál tovább a tésztát, mert száraz, fojtós sütemény lesz a vége.
- Használjunk fagyiadagolót a kosárkák megtöltéséhez! Ezáltal egyenlő nagyságú muffinokat kapunk majd. A muffinkosarakat mindig csak félig töltsük meg: a sütőportól úgyis feljönnek majd, viszont ha túltöltjük, kifolyhat az egész, a tetejük pedig behorpad.
- A muffinreceptek tipikusan azok a receptek, amelyeket nyugodtan megduplázhatunk, sőt, akár megtriplázhatunk is a hozzávalók tekintetében: a végeredmény ugyanolyan lesz!
- Ne keverjük össze túlzottan a tésztát! Éppen csak annyira, hogy minden kissé összeérjen – a túlzott keverés hatására ugyanis a sütőpor veszít a hatékonyságából, emiatt nehezebben fog feljönni a tészta.
- És végül a kedvencünk: a megsütött muffinokat mindig aznap fogyasszuk el, mivel „másnaposan” már veszítenek frissességükből, kiszáradhatnak.
Ha kedvet kaptál egy isteni muffinhoz, akkor a legjobb receptjeinket ITT találod!