Makaróni és sok sajt az alapja az amerikaiak egyik kedvenc fogásának. Nagyon cuccos, laktató, cseppet sem finomkodó, de nagyon finom fogás. Diétázók most ne olvassanak tovább...
Rengeteg változatban készítik, általában rövid csőtésztából vagy görbülős szarvacska tésztából, többféle sajttal, gyakran baconnel gazdagítva, hogy biztosan ne hiányozzon belőle a kalória. Van, aki zöldborsót vagy csilipaprikát tesz bele, a tetejét pedig gyakran megszórják nemcsak sajttal, de egy kevés zsemlemorzsát is hintenek rá, ami ropogósra sül, így a krémes sajtos tésztaétel más textúrát is kap.
Nagyon egyszerű és gyors fogás, hűvös napokon érdemes készítenünk, mert ilyenkor több kalóriára van szükségünk, és egy kis salátával vagy kovászos uborkával a csőben sült amerikai sajtos tészta kiadós, gyors, otthonos ebéd vagy vacsora lehet.
Csőben sült sajtkrémes csőtészta
Hozzávalók:
Elkészítés: A tésztát feltesszük főni bő sós forró vízben, egy kevés olajat hozzáadva. Amíg fő a tészta, elkészítjük a sajtkrémet, vagyis kikeverjük a mascarponét a tejföllel. A bacont felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra sütjük.
A fogkeményre főtt tésztát (al dente) leszűrjük. Olajjal kikent és zsemlemorzsával hintett jénaiba öntjük a tészta felét, megszórjuk parmezán sajttal, a mascarponés krém felét rákenjük, majd ismét tészta következik, parmezán, végezetül a tetejére a maradék mascarponés krém.
180 fokos sütőbe toljuk, és 20–25 perc alatt szép pirosra sütjük a tésztát. A ropogósra sült baconnel tálaljuk. Forrón a legfinomabb, kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!
Továbbra is várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>