A csirkemell megunhatatlan, annyiféle módon készíthető, akár egészben, akár csíkozva, kockázva, tepsiben és serpenyőben. Hálás alapanyag, ha jól készítjük, izgalmasan fűszerezve, nem kiszárítva.
A másik megunhatatlan, ezerarcú étel a tészta, e kettőt összekombinálva pedig biztos sikert arathatunk. Olvasónk, Andrea biztosra ment: a csirkét citrommal, citromhéjjal és fokhagymával sütötte illatosra és omlósra vaj és olaj keverékén: a citrom nemcsak ízt ad a húsnak, de porhanyóssá is teszi, és a vaj is segít abban, hogy kívül pirosra, belül omlósra, puhára süljön a száraz csirkemell, és még véletlenül se száradjon ki.
A tészta is különleges: kellemesen fokhagymás, frissítően petrezselymes, selymes krémességét pedig tojássárgája és vaj keverékének köszönheti. Gyorsan elkészíthető, de akár hétvégi fogásnak is remek!
Citromos-fokhagymás sült csirkemell spagetti tésztával
Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítés: A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékén sütni kezdjük egy serpenyőben. Ráreszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és sütés közben meglocsoljuk citromlével. Szép pirosra, de omlósra sütjük.
Közben a spagettit kifőzzük sós vízben, de 2 perccel rövidebb ideig a szokásosnál. Majd leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk egy keveset. Egy serpenyőbe kevés vajat teszünk, beleforgatjuk a spagettit, öntünk rá a főzőléből, és villára szúrt fokhagymagerezddel kevergetjük, míg krémes nem lesz. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat (10 dkg tésztánként egy tojás sárgáját) és a vajat (2,5-3 dkg vaj szintén 10 dkg tésztával számolva). Addig kevergetjük, míg szép krémes nem lesz. Ekkor sok apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk hozzá, és azonnal tálaljuk a citromos-fokhagymás csirkemellel.
A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!