Írd be, mit keresel:

Sült csirkemell mediterrán módra

A csirkemell megunhatatlan, annyiféle módon készíthető, akár egészben, akár csíkozva, kockázva, tepsiben és serpenyőben. Hálás alapanyag, ha jól készítjük, izgalmasan fűszerezve, nem kiszárítva.

Cookta - 2016.10.22.
Sült csirkemell mediterrán módra

A másik megunhatatlan, ezerarcú étel a tészta, e kettőt összekombinálva pedig biztos sikert arathatunk. Olvasónk, Andrea biztosra ment: a csirkét citrommal, citromhéjjal és fokhagymával sütötte illatosra és omlósra vaj és olaj keverékén: a citrom nemcsak ízt ad a húsnak, de porhanyóssá is teszi, és a vaj is segít abban, hogy kívül pirosra, belül omlósra, puhára süljön a száraz csirkemell, és még véletlenül se száradjon ki.

A tészta is különleges: kellemesen fokhagymás, frissítően petrezselymes, selymes krémességét pedig tojássárgája és vaj keverékének köszönheti. Gyorsan elkészíthető, de akár hétvégi fogásnak is remek!

Citromos-fokhagymás sült csirkemell spagetti tésztával

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • só, bors
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db citrom héja és leve
  • vaj és olaj keveréke

A körethez: 

  • 40 dkg spagetti
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyemzöld

 
Elkészítés: A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékén sütni kezdjük egy serpenyőben. Ráreszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és sütés közben meglocsoljuk citromlével. Szép pirosra, de omlósra sütjük.

Közben a spagettit kifőzzük sós vízben, de 2 perccel rövidebb ideig a szokásosnál. Majd leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk egy keveset. Egy serpenyőbe kevés vajat teszünk, beleforgatjuk a spagettit, öntünk rá a főzőléből, és villára szúrt fokhagymagerezddel kevergetjük, míg krémes nem lesz. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat (10 dkg tésztánként egy tojás sárgáját) és a vajat (2,5-3 dkg vaj szintén 10 dkg tésztával számolva). Addig kevergetjük, míg szép krémes nem lesz. Ekkor sok apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk hozzá, és azonnal tálaljuk a citromos-fokhagymás csirkemellel.

Forrás:
Körtvélyessy Andrea

A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.