Írd be, mit keresel:

Elronthatatlan puha kevert süti csokoládémázzal

Ez egy egyszerű, de annál finomabb kevert sütemény, melyet kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatnak, és a sikerük biztos lesz vele. Gyakorlatilag nem lehet elrontani, viszont nagyon finom, kicsit citromos, a tetején a csokimáz még finomabbá teszi ezt az egyszerű süteményt.

Cookta - 2016.10.24.
Elronthatatlan puha kevert süti csokoládémázzal

A tészta alapanyagait csak egyszerűen össze kell keverni, majd egy teflonos kivajazott-lisztezett sütőformába önteni, és tűpróbáig sütni. A formát akár sütőpapírral is kibélelhetjük, akkor biztosan nem fog leragadni. 

Az egyensúlytésztának nevezett csoda lényege, hogy a liszt-cukor-tojás-vaj nagyjából ugyanolyan arányban, vagyis egyensúlyban kerül bele, ez adja a puhaságát, szaftosságát, így nem kell attól tartani, hogy esetleg kiszárad. 

Forrás:
Kard Éva

Reggelire is nagyon finom, de kínálhatjuk a délutáni kávé vagy éppen tea mellé. Egy bögre kakaóval a gyerekek sem tudják majd abbahagyni!

Kevert sütemény csokoládémázzal

Hozzávalók egy 25x10x7 cm-es sütőformához:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás (nagy)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés: A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha vajat, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, és keverjük simára. Állandó keverés mellett először adjuk hozzá a tejfölt, majd egyesével az egész tojásokat is, mindegyik tojással külön-külön keverjük simára.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk át, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk a keverékhez. Sűrűbb masszát fogunk kapni.

A sütőformát kenjük ki vajjal, majd lisztezzük ki. Ezután egyenletesen öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50–60 perc alatt süssük tűpróbáig. Én légkeverésnél 150 fokon 50 percig sütöttem, és a sütési idő felénél alufóliával letakartam, nehogy túlbarnuljon a teteje.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Forrás:
Kard Éva

Csokoládémáz

Hozzávalók:

  • 10 dkg csokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaj

Elkészítés: A vajat és a tejszínt egy kis forralóban kevergetve melegítsük forráspontig. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és gyors mozdulatokkal keverjük simára, hogy éppen csak langyos legyen.

Ezután csorgassuk rá a kihűlt süteményre, majd hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A sütemény tésztája jó szaftos, így pár napig finom és puha marad.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.