Írd be, mit keresel:

Ez a nap legcukibb süteménye!

Pár perc alatt elkészülő édesség, amit a gyerekek is imádni fognak? Hát persze, hogy mutatunk ilyet is!

Cookta - 2016.10.25.
Ez a nap legcukibb süteménye!

Rövid idő alatt kész ez a jópofa édesség, amivel feldobhatjuk a hétköznapok szürke estéit, de kiváló ötlet akár gyerekzsúrokra is. Ki ne szeretne beleharapni ezekbe a cuki, macskafej alakú sütikbe?

Objektum doboz

Hozzávalók:
 1 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor     
 1/2 teáskanál szódabikarbóna     
 1/4 teáskanál sütőpor     
 1/2 teáskanál só    
 1/2 csésze fehér cukor     
 1/2 csésze barna cukor    
 10 evőkanál vaj   
 1 tojás

+ gumicukor, vagy olyan cukorka, amit használni tudsz a cica arcának megalkotásához.

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, vagy használjunk szilikonos sütőformát.

Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, sütőport, a sót és a cukrot. Keverjük össze elektromos habverővel a vajat és a tojást, majd öntsük a lisztes keverékhez, és jól dolgozzuk össze. Formáljunk egyforma golyókat a tésztából, és helyezzük el őket az előkészített tepsibe. Egy kanállal vagy a tenyerünkkel lapítsuk őket vékonyra.

Süssük az előmelegített sütőben 8–10 percig.

A még meleg tésztaformákba helyezzük el a kúp alakú gumicukrokat úgy, hogy azok a macska szemeit alkossák, majd orrként használjunk egy gömb vagy málna alakú gumicukrot.

Kihűlés után már fogyasztható is.
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.