Nyáron dúskálunk a zamatosabbnál zamatosabb gyümölcsökben, ilyenkor az év szomorkásabb szakaszában viszont a legtöbben nem nagyon törnek ki az alma és a körte rabságából – pedig ez a tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáljunk valami újdonságot!
A gránátalma semmilyen értelemben nem egyszerű gyümölcs: nem egyszerű beszerezni, nem egyszerű meghámozni és ha egyszer rákattanunk, nem egyszerű leállni vele! Télen gyakrabban találkozunk vele a zöldségesnél vagy a szupermarketekben és ilyenkor sokkal könnyebb olcsóbb, akciós darabokat kifogni belőle. Na de mit tud ez a szupergyümölcs, amiért ennyire sokan rajonganak?
Hogyan fogyasszuk?
A gránátalma magjai magában is isteniek, de ha egy kis tengerparti hangulatra vágyunk, nyugodtan bedobhatjuk a turmixgépbe is pár deci narancslé társaságában. Szórhatjuk müzlibe, joghurtba, zabkásába, tálalhatjuk csokifondue-vel, vagy kínálhatjuk csokoládés édességek mellé is.
Hámozás
A sok szuper tulajdonság mellett a gránátalma egy hatalmas hátránnyal is bír: a meghámozása kész rémálom! Sokan egyszerűen csak nekiesnek egy késsel, aztán azon kapják magukat, hogy gránátalmalében úszik az egész konyha – szerencsére egy kis odafigyeléssel a legnagyobb baj is megelőzhető. Az alábbi videóban egy tuti módszert mutatunk be a gránátalma-hámozásra, ami garantáltan a legkevesebb konyhai káoszhoz vezet majd!