Írd be, mit keresel:

A csodálatos gránátalma

Nyáron dúskálunk a zamatosabbnál zamatosabb gyümölcsökben, ilyenkor az év szomorkásabb szakaszában viszont a legtöbben nem nagyon törnek ki az alma és a körte rabságából – pedig ez a tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáljunk valami újdonságot!

Cookta - 2016.10.26.
A csodálatos gránátalma

A gránátalma semmilyen értelemben nem egyszerű gyümölcs: nem egyszerű beszerezni, nem egyszerű meghámozni és ha egyszer rákattanunk, nem egyszerű leállni vele! Télen gyakrabban találkozunk vele a zöldségesnél vagy a szupermarketekben és ilyenkor sokkal könnyebb olcsóbb, akciós darabokat kifogni belőle. Na de mit tud ez a szupergyümölcs, amiért ennyire sokan rajonganak?

Hogyan fogyasszuk?

A gránátalma magjai magában is isteniek, de ha egy kis tengerparti hangulatra vágyunk, nyugodtan bedobhatjuk a turmixgépbe is pár deci narancslé társaságában. Szórhatjuk müzlibe, joghurtba, zabkásába, tálalhatjuk csokifondue-vel, vagy kínálhatjuk csokoládés édességek mellé is.

Hámozás

A sok szuper tulajdonság mellett a gránátalma egy hatalmas hátránnyal is bír: a meghámozása kész rémálom! Sokan egyszerűen csak nekiesnek egy késsel, aztán azon kapják magukat, hogy gránátalmalében úszik az egész konyha – szerencsére egy kis odafigyeléssel a legnagyobb baj is megelőzhető. Az alábbi videóban egy tuti módszert mutatunk be a gránátalma-hámozásra, ami garantáltan a legkevesebb konyhai káoszhoz vezet majd!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.