Írd be, mit keresel:

Pirított tészta – gyors fogás csirkemellel

Hajlamosak vagyunk a tésztaféléket mediterrán, olaszos skatulyába sorolni, és megfeledkezünk az ázsiai fűszeres tésztákról. Pedig a thai és a kínai konyhában is fontos szerepet kap ez a változatos és gyors fogás.

Cookta - 2016.10.26.
Pirított tészta – gyors fogás csirkemellel

Az ázsiai tésztafélék nem sűrű mártással, szósszal készülnek, hanem wokban vagy serpenyőben, sütve, ezzel együtt száraznak semmiképpen nem mondható fogásról beszélhetünk. A kínai pirított tésztát mindenki ismeri a gyorséttermekből, ezek általában hagymával, káposztával és szójaszósszal készülnek, a thai változatok viszont dúskálnak a zöldségekben, és gyakran kerül bele húsféle is.

Az alábbi pirított tészta csirkemellel, sárgarépával és fafülgombával készült, de gazdagítható más gombával, spenóttal, apró rózsákra szedett brokkolival, csíkokra vágott kaliforniai paprikával, vagyis minden olyan zöldségfélével, ami pár perc alatt megsül. A fokhagyma mellett egy kis csili teszi pikánssá, egzotikus ízvilágát pedig a csillagánizsnak és a gyömbérnek köszönheti. 15 perc alatt elkészül, egyszerű, mégis különleges!

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Pirított tészta csirkemellel

Hozzávalók 2 személynek:

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék fafülgomba
  • csipet csili
  • csipet őrölt csillagánizs
  • csipet őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg spagetti

 
Elkészítés: A fafülgombát forró vízbe áztatjuk. A csirkemellet és a sárgarépát felcsíkozzuk, a póréhagymát felszeleteljük. A tésztát sós, forró vízben feltesszük főni, majd ha fogkemény, leszűrjük.

Közben a csíkokra vágott csirkemellet forró olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát és a karikára vágott póréhagymát, együtt pirítjuk tovább, végül rádobjuk a leszűrt gombát, fűszerezzük a gyömbérrel, a pirospaprikával, a csillagánizzsal és a csilivel, jól összekeverjük.

A fogkeményre főzött tésztát hozzákeverjük a pirított csirkéhez, a főzővízből fél decit teszünk hozzá, alaposan összeforgatjuk, majd azonnal tálaljuk.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.