Véget ért tésztás receptversenyünk, amire jobbnál jobb ötletek, kombinációk, párosítások érkeztek, nem is volt egyszerű dolgunk kiválasztani a három nyertes receptet.
A tésztafélék népszerűsége vitathatatlan: praktikus, gyors fogás éppen úgy lehet, mint ünnepi étel, ráadásul az olvasóink által beküldött receptek is bizonyították, hogy nemcsak olaszos, mediterrán, hanem magyaros vagy épp ázsiai fűszerezéssel is jól működik ez az univerzális alapanyag. Villámvacsora vagy békebeli házi gyúrt tészta, édes vagy sós, egyszerű vagy ünnepi – mindegyiknek megvan a helye, épp ezért is volt nehéz a választás, melyek legyenek a könyvjutalmat kiérdemlő receptek.
Mivel mi magunk is szeretünk kísérletezni, játszani, izgalmas és egzotikus ételeket is készíteni, ezért Király Zoltán mangós-garnélás-kókusztejes, ázsiai ízvilágú fogásának szavaztuk meg az első helyet, vagyis a Heston Blumenthal otthon című szépséges és vaskos könyvet az Alexandra Könyvesház jóvoltából. A receptet itt találjátok >>
Persze a házias, klasszikus, békebeli ételekért is rajongunk, így a két további ajándékkönyvet, Bodrogi Gyula 80 év, 80 recept, 80 történet című izgalmas és személyes hangvételű kötetét egy házi ravioli és egy tésztával tálalt gombás nyúlpaprikás receptje érdemelte.
Bajnóczi Gabka rozslisztes tésztát készített, amit füstölt sonkával töltött, majd tejszínes mártással és pirított baconnel tálalt, a receptet itt találjátok >>
Bozsó Barbara receptjét pedig azért kedveltük, mert egy magyaros klasszikust, egy paprikást készített izgalmasan, mégpedig nyúlhúsból, fehérborral és gombával gazdagítva. A receptet itt találjátok >>
Mindenkinek köszönjük a recepteket, gratulálunk a nyerteseknek!