Írd be, mit keresel:

Csokipuding sütőtökös krémmel

A csoki örök klasszikus: annyira zseniális alapanyag, hogy minden évszak szinte minden alapanyagával jól párosítható. Őszi-téli kedvencünk a könnyű csokipuding, amit a szürke hónapokban egy fűszeres, pikáns sütőtökkrémmel tehetünk izgalmassá.

Cookta - 2016.10.30.
Csokipuding sütőtökös krémmel

Szerencsére az elmúlt években egyre kreatívabban nyúlunk ehhez a szuper zöldséghez. Ma már senki sem úgy gondol rá, mint holmi bébipapira, hanem igazán népszerű alapanyaggá vált a hűvösebb hónapokban. Annyira sokoldalú, hogy a sós fogások mellett desszertet is készíthetünk belőle. A népszerű sütőtökös pite, muffin és amerikai palacsinta mellett fűszeres krém is lehet belőle, ami egy kis csokikrémmel rétegezve még egy halloweenpartin is megállja a helyét.

Csokipuding sütőtökös krémmel

Hozzávalók:
A csokipudinghoz:

  • 3 tojás sárgája
  • 3 dkg étkezési keményítő 
  • 3 dkg holland kakaópor 
  • 8 dkg cukor 
  • 6 dl tej 
  • 8 dkg étcsokoládé

A sütőtökös krémhez:

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 rúd fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • csipet őrölt gyömbér
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz

Valamint:

  • 4–6 babapiskóta
  • mini pillecukor, mályvacukor
  • olvasztott csokoládé vagy csokiszósz

Elkészítés: A csokipudinghoz a tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a kakaóporral simára keverjük, majd egy kevés tejet adunk hozzá, ezzel is elkeverjük, majd a maradék tejet fokozatosan keverjük hozzá, mindig elkeverve.

Tűzre téve, gyenge lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, de nem forraljuk, mert kicsapódhat a tojás. Amikor már majdnem elég sűrű, belekeverjük az apróra tördelt étcsokit, és a tűzről levéve addig keverjük, míg fel nem oldódik. 

A poharak aljába tördeljük a piskótát, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a csokipudingot, és hagyjuk kihűlni.

A sütőtököt felkockázzuk, lábasba tesszük, egész kevés vizet öntünk alá, hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, és lefedve puhára főzzük 15–20 perc alatt. Kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget, hozzáadjuk a mézet és a gyömbért, és botmixerrel pépesítjük.

A tejszínt lágy habbá verjük, majd a sütőtökkel simára keverjük, és a csokipuding tetejére kanalazzuk. Hűtőbe tesszük tálalásig.

Ha szeretnénk viccesen tálalni, akkor minden pohárba 2 mini pillecukrot szúrunk, ezekre pedig olvasztott csokiból pöttyöt biggyesztünk, így készítve szemeket e nagyszerű desszertnek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.